Datum: 16-05-2022 - 09:54
17
okt
'14

Konijnenplaag in Noordwijkerhout.

Op  29 juli 2010 was er voor het laatst een grote konijnenplaag in Nederland. Toen was de konijnenplaag ontstaan omdat veel mensen hun konijnen los lieten voordat ze op vakantie gingen. Heeft u nu ook last van deze ogenschijnlijk lieve dieren? Op vele plekken in Noordwijkerhout...

worden tuinen en zelfs speeltuinen vernield. Er zijn veel konijnen gesignaleerd. Noordwijkerhout is getroffen door een heuse konijnenplaag!

Verschillende bewoners hebben bij de Gemeente Noordwijkerhout al gevraagd om maatregelen. Er is contact geweest met verschillende knaagdieren opvang centra en dierenasiel centra. Zij geven advies over het vangen van de konijnen. De directie van deze centra hebben al gewaarschuwd.

Gebruikelijk hebben zij per dienst de capaciteit om zo’n 100 konijnen op te vangen. Om Noordwijkerhout te helpen, willen zij meedenken deze capaciteit te verhogen naar maximaal 150 konijnen. Dan zitten ze echt overvol. Het vangen van de konijnen heeft dan geen zin meer. Dan moeten de konijnen doodgeschoten worden. De  Dierenbescherming is daarom ook met de bewoners in gesprek.  

Carnavalsvereniging De Kaninefaaten wil haar steentje bijdragen en ging op onderzoek. Bij de plaatselijke Zorgboerderij De Hafakker “Appeltje eitje” (voorheen kinderboerderij Dierenhoeve) werd geconstateerd dat er geen konijnen meer aanwezig zijn in de hokken.

Het zijn deze konijnen, die ontsnapt uit hun hokken, gaten maken en zorgen voor overlast. De ontsnapte konijnen zorgen inmiddels voor zeer veel overlast. De komende weken gaan de Kaninefaaten er alles aan doen om de konijnenoverlast in Noordwijkerhout te beperken.