Datum: 26-09-2022 - 23:25
17
okt
'14

Opbrengst grote koppelwedstrijd (90) voor de Jeugdafdeling van HSV de Arnoud.

Zondag 12 oktober is weer de jaarlijkse koppelwedstrijd gevist waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de Jeugdafdeling van HSV de Arnoud. Plaats van handeling was, zoals gebruikelijk, de Ringvaart van de Haarlemmermeer. In tegenstelling tot vorig jaar, was het...

schitterend (nazomer) weer deze dag. De dagen voorafgaand aan de wedstrijd had het zo nu en dan geregend en de temperatuur is nog niet eens onder de tien graden gekomen. Dus alle 90 aanwezige koppels waren vol goede hoop en zouden er eens goed voor gaan zitten.

Voor velen werd het (qua vangst) toch wel een beetje een teleurstelling. Er werd wel bijna overal vis gevangen, maar de brasem had er weinig zin in deze dag. Voor de meeste koppels bestond de hoofdmoot van de buit uit (grote) voorns, bleien, blieken, baarzen, schele possen en meer van de kleine gespuis.

Van de 90 koppels waren er dit jaar maar 17 die niets hadden gevangen (of ter weging aangeboden), vorig jaar waren dit er maar liefst 50!

Zoals altijd was er ook dit jaar weer een grote winnaar. Dit was het koppel v.d. Hoef/Verhoef (zie eerste foto). Op steknummer 3 aan de Molenplas wisten zij 17.340 gram bij elkaar te vissen en wonnen hiermee dus het vak en de wedstrijd. Chapeau mannen en van harte gefeliciteerd!

Het tweede vak (Nieuwebrug) werd met 4.900 gram op steknummer 23 gewonnen door het koppel Hermans/van Diest. Vak drie (Rutten) was met afstand het slechtste vak vandaag. Door 18 koppels is hier slechts 7.120 gram bij elkaar gehengeld.

De winnaars; de Joode/Steinen, op steknummer 37, hadden 1.620 gram. Dit was 20 gram meer als de nummer twee in het vak, zo zie je maar dat één lullig baarsje €60,- waard kan zijn.

Het vierde vak (Zwanenburg) werd gewonnen door het koppel Puper/Stomphorst met 15.300 gram op steknummer 58. In het laatste vak (Lijnden) was het koppel Verhoef/Vallenduuk de sterkste. Op steknummer 86 vingen zij 14.030 gram (zie hieronder de volledige uitslag). Alle prijswinnaars van harte!!

Na afloop was het weer een gezellig samenkomen voor de prijsuitreiking bij eetcafé Zomerzorg te Hillegom, waar ’s ochtends ook de loting had plaatsgevonden. Dankzij onze sponsors was er weer een mooie prijzentafel neergezet t.b.v. de loterij.

Aad v.d. Burg had weer voor schitterende planten gezorgd, Aad Warmerdam had weer een flink aantal Amaryllissen beschikbaar gesteld, slagerij Klein worst & vlees en Koopman Hengelsport met een paar prachtige hengelsportartikelen. DANK!

 

Hiernaast willen we Peter Koopman (& maat) nogmaals hartelijk danken voor het uitzetten van een heerlijk ruime baan en het beschikbaar stellen van de weeg attributen. Evenals alle andere vrijwilligers die deze dag weer tot een groot succes hebben gemaakt!

Tot volgend jaar!! Jeugdcommissie HSV de Arnoud

Foto's PR. (Klik hier voor de uitslagen in PDF)

Op de eerste foto het winnende koppel: de heren v.d. Hoef en Verhoef.