Datum: 17-10-2021 - 01:22
12
okt
'14

VVSB wint met 2-1 van gehavend AFC. (foto's)

VVSB heeft de thuiswedstrijd tegen AFC gewonnen. Lang zag het er naar uit dat VVSB deze wedstrijd zonder grote problemen zou winnen, maar in de slotfase was keeper Ronald van der Meer de sta in de weg voor de Amsterdammers. De wedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning...

AFC begon zeer gehavend aan de wedstrijd tegen VVSB. Basisspelers als Geoffrey Galata, Wout Meulemans en Magid Jansen waren geschorst. Andere basisklanten als Tim Wulffraat, Joshua Patrick en Jasper de Haer waren er om verschillende redenen ook niet bij. Vlak voor de start van de wedstrijd viel doelman Youssef el Abdallaoui ook nog uit met een polsblessure. Bij VVSB kreeg Tim de Rijk zijn eerste basisplaats van trainer Wilfred van Leeuwen ten faveure van Jelmer Vijlbrief.

In een matige eerste helft was het toch VVSB wat meer balbezit en kleine kansjes kreeg. Toch moest het publiek wachten tot de 30e minuut totdat er spanning voor een doel kwam. Het was op dit moment wel gelijk raak. Een corner van AFC belandde in de handen van keeper Ronald van der Meer en die stuurde de snelle Maikey Parami diep.

De lange bal kwam perfect uit bij de aanvaller van VVSB en die schoot de bal over doelman Tamba dos Santos het doel in. Een paar minuten later was het al bijna 2-0. Opnieuw was Maikey Parami weggestuurd, nu gaf hij de bal af op spits Giovialli Serbony die de voorzet binnen tikte. Echter keurde scheidsrechter Schaper het doelpunt af na het buitenspel staan van Serbony.

Al snel in de tweede helft scoorde VVSB de bevrijdende 2-0. Uit een corner van Vladimir Jozic kopte verdediger Stefan Kraaijvanger raak. Na dit tweede doelpunt van VVSB, kroop de thuisploeg meer in haar schulp en liet het de Amsterdammers aanvallen. In de 72e minuut scoorde Melvin Grootfaam de aansluitingstreffer voor VVSB.

Het laatste kwartier van de wedstrijd drong AFC nog aan, maar stond Ronald van der Meer telkens in de weg. Met puike reddingen weerhield hij AFC van scoren. In de absolute slotfase had VVSB nog een enorme mogelijkheid, maar invaller Tomas Tavilla stuitte op doelman Dos Santos.  

VVSB - AFC 2-1: 30' Parami 1-0, 54' Kraaijvanger 2-0, 72' Grootfaam 2-1.
VVSB: Van der Meer, P. van der Slot, Zwart, Kraaijvanger, De Rijk, Jozic, Ruigrok, Van Niel, Van Laere (79' Vijlbrief), Serbony (46' S. van der Slot), Parami (88' Tavilla)

 


Tekst: Stefan van den Burg

Foto's redactie BON.