Datum: 24-09-2020 - 22:38
12
okt
'14

Franck van Graas verwezenlijkt zijn droom: deelnemen en finishen bij een WK-Ironman.

Vrijdag 13 juni werd Noordwijkerhouter Franck van Graas door burgemeester Goedhart gefeliciteerd met zijn tweede plaats bij de Ironman serie op Lanzarote. Met deze knappe prestatie had Franck zich geplaatst voor het WK van de Ironman op 11 oktober op Hawaï. Op 30 september vertrok...

Franck naar Hawaï om daar zijn droom waar te maken: deelnemen aan de WK-Ironman. We konden Franck zijn voorbereidingen, belevenissen aldaar middels een dagboek volgen, klik hier.

Na 1:00:46 zwemmen, 5:11:32 wielrennen, een looptijd van 4:09:31 en een overalltijd van 10:29:54, heeft Franck met deze zeer knappe prestatie zijn droom verwezenlijkt....deelnemen en finishen op een WK-Ironman. Een super prestatie van een topatleet uit Noordwijkerhout, daar kunnen we als dorp heel trots op zijn.

Van de in totaal 1500 deelnemers (met de pro's 2200) eindigde Franck op de 695e plaats! In zijn leeftijdscategorie eindigde hij op een mooie 27e plaats!

Hierbij het wedstrijdverslag van Franck:

Lieve allemaal...

Ik mag me vandaag echt een Ironman noemen met hindernissen. Ik zal proberen jullie door de dag heen te leiden, al was het hier en daar lijden met de lange 'ij'.... Goed geslapen vannacht en 4:30 uur opgestaan. Alles gecheckt en iedereen aan boord, we hadden van te voren een goed parkeerplekje gevonden.

Eerst naar de markering. Hier worden de cijfers die op je arm moeten door deskundige op geplakt ;-(.. Dat ging dus al fout en moest ik nieuwe nummers opgeplakt krijgen. Toen naar de fiets, bidons opzetten en banden oppompen. Wil ik bij mijn helm het bandje los maken trek ik de verkeerde kant los, dus naar een mechanic voor een tangetje.

Toen alles gefikst was naar de start gelopen. Eerst het Amerikaanse volkslied en toen kwamen twee parachutisten met een bloedgang naar beneden. Spektakel dus en daarna start van de heren pro's, gevolgd door de dames pro. Daarna mochten wij het water in met ongeveer 1500 man, in het begin viel de drukte nog wel mee maar vlak voor de start was het max dringen.

Bij de start is het gewoon vechten en aardig wat klappen ontvangen en dus ook uitgedeeld tja waterpolo heeft ook zo zijn voordelen. Pas na 1800 meter lekker in mijn ritme en in vrij water. Zwemmen ging verder prima, alleen een paar slokken zeewater naar binnen gekregen. Zwemtijd 1 uur en was daarmee tevreden.

Wissel ging prima en op de fiets was het eerste stuk best steil omhoog. Was het erg druk op het parcours en moeilijk uit het gedrang te blijven. Dus na 30 min ingesloten te zijn geweest kreeg ik van een overijverige marchel mijn eerst stop en go...4 min naar de klote. Fietsen was verder erg zwaar, er stond erg veel wind. Meer dan alle andere keren dat ik op het parcours trainde.

Maar ik liep daarna weer in en draaide verder lekker. Op de weg naar Hawi mijn tweede stop en go, die was mega onterecht. Ik vloeken weer 4 min naar de klote ;-( wat dan gebeurt is toch dat je in frustratie de tijd wilt inhalen. Dat was tot op zekere hoogte in het laatste gedeelte goed gelukt. Mensen die ik eerder had ingehaald na 8 min penalty reed ik weer voorbij, toch misschien iets te veel gegeven.

Toen in transit naar het lopen en dat ging prima. Maar toen ik de eerste km had gelopen voelde ik al dat ik geen macht had. Benen voelde goed, nog steeds zelf, maar kreeg geen tempo. Het tempo kwam ook niet omhoog wat ik ook probeerde en dan is 42km een heel end. En wat een ongelooflijk zwaar parcours, had al aardig wat stukjes op het parcours gelopen maar ik ben 10x dood gegaan onderweg...

Maar doorlopen en finishen, opgeven bestaat niet in deze wedstrijd. Het finishen was echt niet te filmen heel gaaf, alles wat je op tv ziet maar dan maal 10. Ik ben wel tot de conclusie gekomen dat 30 graden met hoge luchtvochtigheid en heuvels niet echt mijn ding is. Zoals Suus al zei: in Lanzarote stonden alle lichten op groen maar hier in Kona stonden wat lichtjes op oranje...

Eerst wil ik natuurlijk mijn sherpa Suus bedanken. Wat een topper ben je! Heel veel credits van alles wat ik hier kon doen komen aan mijn lieverd toe! Verder alle mensen die mijn gesteund, op welke manier dan ook en supportert hebben heel erg bedankt. Dat maakt deze happening extra leuk en geeft mij een ongelooflijk gevoel!

Nu een rood glas wijn een een steak op de bbq!

Aloha vanuit Kona Hawaii

PR Foto's in de fotogalerij.