Datum: 26-02-2020 - 10:56
13
okt
'14

31 oktober 40 jaar kerkenveiling St. Victorkerk.

Vanaf 1975 wordt jaarlijks deze kerkenveiling georganiseerd, waarbij de opbrengst niet alleen bestemd is voor de eigen parochie maar ook deels ten goede komt aan diverse (missie)projecten in het buitenland. Al eerder was er binnen onze parochie sprake van een kerkenveiling 'oude stijl'...

waarbij alleen bloembollen werden geveild. Deze werd in 1884 voor het eerst gehouden en werd door de komst van de actie Kerkbalans in de zeventiger jaren van de vorige eeuw niet meer gehouden.

Door een aantal zeer actieve parochianen en onder de bezielende leiding van Ton Augustinus is de draad in 1975 weer opgepakt. En vanaf het allereerste begin zijn er al 5 vrijwilligers actief, die zich ook dit jaar weer voor meer dan 100% zullen inzetten voor dit goede doel.

Een jubileumjaar, niet alleen voor de kerkenveiling, maar evenzogoed voor Kees de Klerk, Lia van Hal, Wout Hogervorst, Nic Weijers en Louis Oostdam. Een bijzondere gebeurtenis waar wij even stil willen blijven staan en uw aandacht vragen.

Ook bijzonder is het dat er ook altijd weer kopers en gulle gevers zijn die het mogelijk maken en er voor zorgen dat het weer een succesvolle veiling wordt. Onze dank hiervoor. Uiteraard vindt ook weer de jaarlijkse loterij plaats met vele leuke prijzen en een prachtige hoofdprijs, de lotenverkoop is inmiddels van start gegaan.

Een speciaal jaar met de traditionele veilingavond op vrijdag 31 oktober, maar ter gelegenheid van dit jubileum ook een heel bijzonder veilingdiner op vrijdagavond 21 november, geserveerd in onze eigen St. Victorkerk.

Foto's BON kerkenveiling 2013 (kinderveiling).