Datum: 17-10-2021 - 21:45
09
okt
'14

Verslag en foto's jaarlijkse teamtoernooi van Judovereniging Noordwijkerhout.

Afgelopen zondagochtend 10 uur hadden 33 enthousiaste judoka's, van judovereniging Noordwijkerhout en sportschool Kaizen, zich verzameld voor het jaarlijkse teamtoernooi. Na ingeschreven te hebben en gewogen te zijn, werden de kinderen in teams ingedeeld. De verdeling...

van de kinderen over de teams ging op basis van gewicht.

Het spannende hiervan is dat de tegenstander, met ongeveer hetzelfde gewicht, een hogere of lagere band kan hebben. Dat kan onverwachts hele mooie judo-partijen opleveren, zonder dat per definitie de hogere band wint!

De teams mochten weer eerst aan de slag met het bedenken van de naam voor het team. Ook deze keer werden er weer bijzondere, grappige, aparte en curieuze namen bedacht! 6 teams met namen als: De botbrekers, Hulk in een Badpak, de Spiders, team Hamburger, de bruine Walvis en de winnende Judoka's waren inmiddels klaar voor de strijd!

Alle judoka's gingen er vol tegenaan onder aanmoedigingen van vaders, moeders, boers, zussen en opa's en oma's. De uiteindelijke eindstand:
1: De bruine Walvis
2: Hulk in een badpak
3: Team Hamburger

Na de prijsuitreiking, werd met gezamenlijke inspanning de judomat weer opgeruimd en met een gezonde snack kon iedereen verder van zijn zondag gaan genieten!

 

Tot slot een uitnodiging voor maandag 27 oktober aanstaande:
Op deze dag mag iedere judoka een vriendje of vriendinnetje meenemen naar de training! Het vriendje of vriendinnetje hoeft niet per se een judopak te hebben, gymkleding (aanrader is wel een lange broek) voldoet prima! Uiteraard mag binnenlopen voor een proefles op ieder gewenst moment, kijk dan graag voor de trainingstijden op onze site: www.judoverenigingnoordwijkerhout.nl.

Foto's Marc van der Molen.