Datum: 05-07-2022 - 01:43
07
okt
'14

Noordwijkerhout volop in beweging op Nationale Ouderendag!

De gemeente Noordwijkerhout stimuleert een gezonde en actieve leefstijl onder inwoners. De Sport- en Beweegcoach helpen daarbij. Samen zorgen zij voor een beweegaanbod tijdens en na schooltijd, bij de sportvereniging, in de woonomgeving of in de zorginstelling. Op vrijdag...

3 oktober was het Nationale Ouderen dag 2014. Op deze dag wordt aandacht besteed aan de wensen van ouderen. De  Beweegcoaches hebben Sportaanbieders gevraagd of zij op deze dag een leuke, sociale, sportieve activiteit willen aanbieden. Een sportactiviteit waarbij u als 55+ kon kennismaken.

De beweegcoach Manon en Loes hebben met deze activiteiten meegedaan, Manon werd enthousiast ontvangen bij de Nordick Walking groep van aanbieder Ad Ulijn. Onder begeleiding van Trudy en Jolanda werden de groepen gesplitst waarbij ieder op zijn/haar eigen niveau mee kan komen.

Nordic Walking is een laagdrempelige buitensport. Het is geschikt voor iedereen! Jong, oud, man, vrouw, dik of dun, iedereen kan eraan meedoen. Nordic walking is lopen met speciale stokken. Het is ook geschikt  voor mensen met lichte mate van Parkinson. Een groep enthousiaste wandelaars start om 9.30 uur bij “Langs Berg en Dal”. Langevelderlaan 22, 2204 BD Noordwijk. Op de vrijdagen wordt er les gegeven op 3 niveaus.telefoonnummer 0252 518982.

Loes heeft in de ochtend meegedaan bij Healthclub The Right Move Noordwijkerhout, de 50Fit-shape les. Ze is hartelijk ontvangen door Monique Keereweer en ging daarna aan het sporten met de andere deelnemers aan een enerverende en afwisselende groepsles voor 50+!

Deze les wordt maandag en vrijdag ochtend aangeboden. De les bestaat uit een combinatie van fitness en lichte oefeningen in de zaal. De lessen worden onder deskundige begeleiding van een docent gegeven.  Na afloop gezellig met zijn allen koffie gedronken. Telefoonnummer 06 53261830 Walserij 72, 2211 SL Noordwijkerhout.

In de middag heeft Loes bij  tennisschool/vereniging de Boekhorst onder begeleiding van Jack Edelaar van Changing Experience aan een kennismakingsles Tennis voor 55+ meegedaan. Er werd ongeveer 45 minuten getraind om beter te bewegen en vervolgens wordt er 45 minuten in wedstrijdvorm gespeeld om dit toe te passen. Ideaal voor mensen die willen beginnen aan een sport die tot op hoge leeftijd beoefend kan worden en enorm veel gezelligheid kent. Rackets en ballen waren aanwezig.

Telefoonnummer 06-54246728 of 06-29219105 Ruys de Beerenbroucklaan 4, 2211 AW Noordwijkerhout.

Het was een gezellige, inspirerende sportieve dag.

Loes van Duijvenvoorde & Manon Steekers
Beweegcoaches > Noordwijkerhout in beweging
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. > 06-13046198

Foto's PR