Datum: 09-07-2020 - 13:58
05
okt
'14

Victorkruis voor topvrijwilliger Ted Jansen.

Zondag 5 oktober was het feest in de St. Victorkerk. We vierden het feest van de patroonheilige Sint Victor 'Het Victorfeest'. We begonnen de dag met een feestelijke viering in de kerk. Een viering met als thema 'in vertrouwen'. Voorgangers waren Pastoor Owel en diaken Prins...

De zang werd verzorgd door het Mannakoor aangevuld met leden van andere koren.

Aan het eind van de viering vond traditiegetrouw de uitreiking plaats van het Victorkruis. Een onderscheiding die bedoeld is om een vrijwilliger die heel veel betekent voor onze geloofsgemeenschap in het zonnetje te zetten.

Een oorverdovend applaus klonk dan ook toen Ted Jansen gevraagd werd naar voren te komen. Ted woont niet alleen naast de kerk maar hij bivakkeert vaak ook in de kerk. Ted is bescheiden en in die bescheidenheid pakt hij op wat voor zijn voeten komt.

Ted loopt al 25 jaar kerkbalans, zet wekelijks de vuilcontainer aan de straat, is gastheer bij vieringen en uitvaarten en is al 10 jaar lid van de tuingroep. Maar dat is nog niets bij de taak die Ted op zich nam tijdens de renovatie van de St. Victorkerk. Dagelijks was hij in de kerk en stuurde en begeleidde daar waar nodig was.

Als de kerk voor het weekend weer stofvrij moest zijn voor de viering was Ted ook weer van de partij. Van de hele verbouwing heeft Ted samen met een fotograaf een dvd gemaakt en een fotoboek. Ook tijdens de verbouwing van de pastorie was Ted de spil. Tekeningen maken, contacten met de aannemer en al het werkvolk dat gestuurd en begeleid moest worden.

Op dit moment is Ted druk met de verbouwing van het toilet in de pastorie. Ook hier heeft Ted de leiding van. Met grote dankbaarheid aan Ted die zoveel voor de St Victorkerk betekent, spelde pastoor Owel Ted het Victorkruis op. Een boeket bloemen was er voor mevrouw Jansen.

Na de viering was er een gezellig samenzijn in het Victorhuis waar iedereen van de gelegenheid gebruik maakte om Ted te feliciteren. De dag werd afgesloten met de traditionele Victordrive.

Foto PR