Datum: 05-08-2020 - 15:43
02
okt
'14

Kinderen kleuterbouw Regenboogschool bezoeken 'kunstwerk N206'. (69 foto's)

De provincie Zuid-Holland organiseerde vanochtend voor de kleuterbouw van basisschool De Regenboog, een excursie naar het nabij gelegen viaduct (kunstwerk) van N206 aan Van der Weijdenlaan. "De provincie voert sinds begin dit jaar onderhoudswerkzaamheden uit aan de N206...

Ook de viaducten Van der Weijdenlaan en Guldemondvaart bij Noordwijkerhout worden aangepakt," vertelt projectbegeleider Ton Mooijekind over dit initiatief.

"De Regenboog ligt aan de N206, waardoor zij mogelijk geluidsoverlast van de werkzaamheden ervaren. Afgelopen maart besloten we langs de school te gaan om dit te bespreken. We hebben toen uitgelegd wat we gaan doen en wat de (mogelijke) overlast wordt. Toen hebben we ook het idee geopperd om een excursie voor groepen van de basisschool te organiseren en de school reageerde heel enthousiast op het plan.", aldus Ton Mooijekind.

Lesprogramma
Het idee van deze excursie kwam van de aannemer Mourik. Deze heeft een lesprogramma om kinderen warm te maken voor de bouw. Het leek de provincie en aannemer wel een goed idee om dit lesprogramma ook te gebruiken bij de Regenboogschool om wat goodwill te kweken voor de werkzaamheden. Tijdens het programma kwam de aannemer langs in de klas van de 4 groepen van de kleuterbouw en vertelde wat mensen in de bouw doen, wat de bouw precies inhoudt en beantwoordde hij de vragen van de kinderen.

Tweede gedeelte
De provincie is onlangs met het tweede gedeelte van de werkzaamheden aan het viaduct Van der Weijdenlaan gestart. Het onderhoud is bewust in tweeën opgedeeld om het verkeer ook tijdens het onderhoud doorgang te laten vinden. Het eerste gedeelte van het viaduct is nu klaar en is men gestart met de tweede fase waarbij de sloop van dit gedeelte op dit moment wordt uitgevoerd.

"Deze start leek ons een mooi moment om met de groep naar het viaduct te gaan," verduidelijkt Ton. "Normaal gesproken kunnen personen alleen van grote afstand het werk aanschouwen, maar nu komen de kinderen bij wijze van spreken tot drie meter van de werkzaamheden. Dan kunnen we meteen iets vertellen over hoe wij ons werk uitvoeren en waarom we het doen. Uiteraard wordt het niet te diepgravend, omdat we toch met 4- tot 6-jarigen van doen hebben."

Goodwill en enthousiasmeren
Tijdens de excursie droegen de kinderen een fluorescerend hesje en helm om de belevenis nog echter te maken. Er stond vanochtend ook nog een echte vrachtwagen klaar en mochten de kinderen in de vrachtwagen achter het stuur zitten voor een foto.

"Het doel hiervan is dat de kinderen uiteindelijk met hun ouders praten over deze dag en de werkzaamheden voor de goodwill," legt Ton uit. "Maar we hopen ook de kinderen te enthousiasmeren voor het werk in de bouw. Als er uiteindelijk door deze excursie één kind doorstroomt naar de bouw, ben ik al blij."

Foto's redactie BON van de klas van juf Marleen.