Datum: 30-05-2020 - 02:01
23
sep
'14

Mia Bader en Henk van Vliet exposeren in het gemeentehuis en de bibliotheek.

Vanaf deze week tot en met 7 november exposeren Mia Bader en Henk van Vliet, beide uit Noordwijkerhout, in de hal van het gemeentehuis en in de bibliotheek. Afgelopen vrijdagmiddag was de redactie van BON aanwezig bij de presentatie van de kunstwerken van Mia Bader. Haar man...

Louis van der Linden van Klankmassage opende met een korte demonstratie van klankschalen de expositie van zijn vrouw Mia.

Mia Bader
Mia Bader is woonachtig in Noordwijkerhout. In haar werk als schoonheidsspecialiste is zij ook met kleur bezig geweest. Nu Mia met pensioen is kan zij zich helemaal uitleven met het tekenen en kleuren van mandala tekeningen. Ook is zij tegenwoordig aan het schilderen wat ook erg leuk is.

In 1998 heeft Mia voor het eerst kennis gemaakt met het mandala tekenen. Zij kocht het boekje “Chakra kleur en werkboek” en een doos kleurpotloden en begon te kleuren. Tot dan toe wist zij niets van een mandala, maar het werd Mia al gauw duidelijk dat ze dit wilde leren.

Mia is bij Hannie de Jong op les gegaan en leerde daar het principe van de mandala. Bij Corine de Jong heeft zij de Boeddha’s leren tekenen, dat was toch wel iets anders. Met haar expositie van de mandala’s wil Mia laten zien hoe mooi en leuk het is om zo te tekenen en te kleuren.

Henk van Vliet
Henk van Vliet is geboren en getogen in Noordwijkerhout en woont hier nog steeds. Na enkele jaren een pianostudie bij Henny Langeveld en op het conservatorium in Den Haag te hebben gevolgd, ging hij zich toeleggen op de schilderskunst.

Hij heeft inmiddels een omvangrijk oeuvre opgebouwd. Henk is autodidact en heeft slechts een paar schilderlessen gevolgd. Hij schildert voornamelijk abstract met duidelijk herkenbare thema's als het heelal, clowns, enz.

Zijn kleurgebruik is flamboyant, felle kleuren hebben zijn voorkeur in het werk dat op deze expositie wordt getoond. Hij schildert met acrylverf.

Foto's redactie BON