06
apr
'12

Wethouder Knapp slaat voor de verandering een eerste paal, dit keer in de Nieuwe Duinstraat.

Wethouder Knapp begint er al aardig ervaren in te worden, het slaan van de eerste paal. Dit gebeuren kan gerust als taak bijgeschreven worden in zijn wethouders-portefeuille. Diverse projecten in het Mossenest, maar ook o.a. voor de Prinsenhof en Victorschool sloeg de wethouder er lustig op los....

Nu mag hij op 12 april met hulp van oud-bewoners, de dames H. Steekers-v.d. Burg,  I. Moll en de heer N. van der Weijde en Padua-directeurbestuurder A.J. Verkade de eerste paal slaan van het nieuwbouwproject in de Nieuwe Duinstraat en dat gaat dus wel goed komen.

De Nieuwe Duinstraat, hoek Havenstraat, is gelegen in het centrum van Noordwijkerhout, er zijn 64 eengezinswoningen gesloopt om plaats te maken voor 59 nieuwbouwwoningen.

Historie
De eerste plannen voor herontwikkeling dateren uit het jaar 1996. Als eerste reactie hierop werd door de bewoners van het gebied een belangenvereniging opgericht, De Oude Kern, en het hoofddoel van deze vereniging was het in stand houden van de wijk. Na veel onderhandelingen, berekeningen en plantekeningen is uiteindelijk in overleg met de gemeente en de bewoners besloten tot sloop en nieuwbouw van de Nieuwe Duinstraat. (Voor foto's en filmpjes klik hier).

Oorspronkelijke uitstraling
Woningstichting Sint Antonius van Padua heeft er voor gekozen om het karakter van de straat te behouden en de uitstraling van de woningen te handhaven. Stol Architecten heeft op basis van deze uitgangspunten een mooi ontwerp gemaakt voor woningen in dertigerjaren stijl. Doordat er wat minder woningen terugkomen, konden de meeste parkeerplekken aan de achterzijde van de woningen worden gerealiseerd.

Bouwbedrijf Boele&van Eesteren heeft opdracht gekregen de woningen te bouwen. De woningen zijn verdeeld in 12 vrije sector koopwoningen en 47 huurwoningen waarvan 4 in de vrije sector. Klik op de foto voor een vergroting.