Datum: 26-03-2023 - 14:24
19
sep
'14

Cor en Dora Peeters - Koomen vieren 50-jarig huwelijksfeest.

Vrijdagmorgen 19 september bracht burgemeester Goedhart een bezoek aan het 50-jarige bruidspaar Cor en Dora Peeters - Koomen. Cor (76) en Thea (80) wonen al (op bijna 2 jaar na) sinds hun trouwen met veel plezier op de Herenweg, met een achtertuin die uitzicht geeft op de...

bloembollenvelden en de twee molens aan de Leidsevaart. Op 24 september 1964 traden Cor en Dora in Noordwijkerhout in het huwelijk en zijn ze in het gelukkige bezit van dochter Teddy (u weet wel de zangeres van Nightlife), schoonzoon Ron van den Burg en de 2 kleinkinderen Mandy en Shirley.

De bruid en bruidegom zijn geboren en getogen Noordwijkerhouters, Cor komt van de Julianastraat en Dora een paar huizen verder van waar ze nu wonen op de Herenweg. Een vriendin had tegen Dora gezegd dat er nieuwe leuke jongen zich bij de plaatselijke voetbalclub VVSB had aangemeld en ze zag toen dat Cor een aardig balletje kon trappen. Ze hebben elkaar echt leren kennen en verkering gekregen, zoals veel Noordwijkerhoutse echtparen, tijdens de kermis in Café van der Geest.

Cor en Dora hebben beide hun eerste schooljaren op de St. Jozefschool doorgebracht, natuurlijk in die tijd wel op de aparte jongens- en meisjesschool. Na de lagere school ging Dora door naar de LVO en Cor naar de Mulo en later de HTS waar hij werktuigbouwkunde studeerde. Dora ging na de schooljaren aan de slag op het gemengde bedrijf van haar ouders op de Herenweg. Er was op het bedrijf genoeg te doen, haar vader hield onder andere varkens maar ook werd er een stuk land gebruikt voor de bloembollenteelt. Tevens was hij handelaar in klaver, graan en wortelen, deze werden zelfs geleverd aan de koninklijke stallen in Den Haag.

Na het behalen van de HTS heeft Cor, na zijn diensttijd als sergeant, 3 jaar gewerkt bij ingenieursbureau Mahaco waarna hij in dienst kwam bij Rijkswaterstaat als werktuigbouwkundige. Tot aan zijn pensioen op 57-jarige leeftijd heeft hij menige brug of sluis gebouwd (en meegewerkt natuurlijk) zien worden in heel Nederland. Zijn mooiste 'kunstwerk", zoals men dat noemt, waar hij aan heeft mee kunnen werken vindt hij de brug over de Waal bij Ewijk (zie foto).

In hun vrije tijd en zeker na de pensionering hebben beide zich zeer verdienstelijk gemaakt (en nog) voor de Noordwijkerhoutse samenleving. Cor heeft zich onder andere 22 jaar ingezet voor de Maasgaarde (8 jaar in het bestuur) en is hij één van de drijvende krachten geweest achter de uitbreiding van de Maasgaarde. Dora heeft zich ingezet voor de oudere en ook zieke mensen, niets was haar in al die jaren teveel om een helpende hand te bieden.

 

Cor klust thuis nog steeds graag en helpt hij zijn dochter en schoonzoon bij allerlei technische klusjes. Dora houdt al sinds 1990 bezig met het Noordwijkerhoutse nieuws, ze speurt alle kranten af en plakt bijzondere nieuwsitems in één van de inmiddels honderd plakboeken over ons dorp. Ook heeft ze al jaren vele mooie gedichten geschreven en mag ze Cor graag plagen vertelde ze lachend.

Het bruidspaar viert het 50-jarige bruiloftsfeest aanstaande zondag met  familie en vrienden bij Restaurant Zegers. De redactie van BON wenst het echtpaar nog vele gelukkige jaren samen.

Foto's redactie BON.