Datum: 17-02-2020 - 16:15
18
sep
'14

Gemeente start onteigeningsprocedure voor aanleg fietspad.

Een bewoonster aan de 'eigen weg' die van het Bavo-terrein naar de Kraaierslaan loopt, heeft gebruik van het inspreekrecht tijdens de commissievergadering Ruimte en Wonen. Het is al sinds 2010 de bedoeling dat onder andere op dit pad een provinciaal fietspad wordt aangelegd, deze gaat...

lopen via de Zeestraat langs het Bavo/Raamwerk-terrein naar de Kraaierslaan en komt dan straks uit op het Sancta Maria terrein waar woningen gebouwd gaan worden.

Volgens de bewoonster die nu eigenares is van het gedeelte van de betreffende 'eigen weg''  bij haar woning, biedt de gemeente met € 17,50 per m2 een veel te lage prijs. Veel van haar buren die al wel grond  aan de gemeente hebben verkocht, gingen wel akkoord met dit bedrag. Volgens de bewoonster is daarvan de bestemming agrarisch en bij haar zit er een woonbestemming op en heeft ze daarmee destijds bij aankoop veel meer geld moeten betalen voor de grond.

Volgens wethouder Knapp doet de gemeente met de voorgestelde prijs een goed bod want de plek waar het fietspad moet komen heeft de bestemming verkeersdoeleinden en daar geldt normaal een prijs van 5 a 6 euro m2 voor. De wethouder had zelfs aangeboden om voor beide partijen een taxateur te laten inschakelen, maar daar ging de bewoonster verder niet op in.

Alle partijen in de vergadering ging uiteindelijk akkoord met het in gang zetten van de onteigening en dit zal bekrachtigd worden in de gemeenteraadsvergadering van volgende week donderdag.

Foto's BON