Datum: 01-06-2023 - 18:37
18
sep
'14

Gemeente Teylingen zwicht voor protesten, bushalte bij station Voorhout komt er toch niet.

In april 2013 kondigde Arriva na aandringen van Noordwijkerhout aan dat lijn 57 definitief doorgetrokken zou worden naar station Voorhout. De beoogde bushalte daarvoor zou een plekje krijgen bij de rotonde vlak bij het station. De huidige bushalte ligt nu op zo'n 600 meter lopen...

vanaf het station en dat is volgens de norm van maximaal 500 meter vanaf het treinstation teveel. De Gemeente Teylingen gaf destijds ook aan dat de aanleg van een nieuwe bushalte bij station Voorhout zou worden ingepland.

Alleen helaas bij de vergunningaanvraag daarvoor zorgde de plannen in Voorhout voor een grote oppositie tegen de aanleg van deze bushalte op die plek en de gemeente Teylingen zwichtte voor de druk van hun eigen inwoners en heeft aan wethouder Knapp laten weten dat de bushalte er toch niet gaat komen.

Dus ondanks de toezeggingen van de provincie dat de treinstations in Hillegom, Sassenheim en Voorhout met de bus goed bereikbaar zouden gaan worden, laat de gemeente Teylingen de belangen van de eigen inwoners zwaarder wegen dan die van de normen die daar officieel voor gelden.

De reizigers uit onder andere Noordwijkerhout zijn daar de dupe van, wethouder Knapp gaf in de commissievergadering Ruimte en Wonen aan dat ondanks herhaaldelijk aandringen van Noordwijkerhout de gemeente Teylingen de bushalte niet gaat aanleggen.