Datum: 29-03-2023 - 13:01
17
sep
'14

60-jarig huwelijksfeest van 'Gerrit en Riet Bon' op BON.

Woensdagochtend 17 september bracht burgemeester Goedhart een bezoek aan het 60-jarige bruidspaar Gerrit en Riet Bon-Augustinus. Het diamanten bruidspaar woont met veel plezier aan de Haven. Op 22 juli 1954 traden Gerrit (87) en Riet (85) voor de wet in het huwelijk en...

op 7 september van dat zelfde jaar werd het kerkelijk huwelijk ingezegend.

Het echtpaar is in het gelukkige bezit van 3 kinderen (2 jongens en 1 meisje), 8 kleinkinderen en 3 achterkleinkind. Eén zoon woont in Nieuw-Vennep en de dochter in Lisse. De andere zoon Ted woont met zijn vrouw Anneke alweer 13 jaar Australië, maar zijn voor deze speciale gelegenheid overgekomen naar Noordwijkerhout en waren deze ochtend ook aanwezig.

Het echtpaar heeft elkaar leren kennen in de Molenstraat in Hillegom, Gerrit is geboren (in een gezin van 16 kinderen) in De Zilk en Riet in Lisse. Riet stond in Hillegom met een vriendin op de bus te wachten en Gerrit kwam net terug van douchen bij zijn zus in Hillegom want thuis in De Zilk was er geen douche. Gerrit was daarvoor net terug uit Indonesië waar hij diende in het leger. De vriendin van Riet kende Gerrit en stelde Riet aan hem voor en zo is het gekomen.

Na vier jaar verkering werd er getrouwd in 1954 en ging het echtpaar samenwonen in De Zilk in het oude winkeltje van Clemens in de St. Jacobstraat. Na 3 jaar verhuisde ze naar Van 't Haafstraat, daarna de Nieuwe Duinstraat, Spechtstraat en tenslotte nu op de Haven (hoek Kerkstraat-Schippersvaartweg).

Gerrit begon na zijn diensttijd in Indonesië zijn loopbaan voor 3 maanden bij fietsenmaker Holleman in Hillegom. Daarna kreeg hij een opleiding via het leger bij de sociale werkvoorziening en na 9 maanden werd hij aangenomen als machinaal bankwerker bij de DMN op nu Gravendam. Een paar jaar later kon hij een baan krijgen bij de waterzuiveringsinstallatie aan de Schippersvaarweg/Leidsevaart. In die tijd was hij getuige van een bezoek van de toenmalige koningin Juliana aan de waterzuivering (zie foto's).

Verder heeft Gerrit ook bij het Hoogheemraadschap van Rijnland in Sassenheim gewerkt voordat hij met pension ging. In zijn vrije tijd kluste hij destijds nog bij in de werkplaats van de firma Roodenburg aan het Landbouwplein. Riet stopte met werken na haar huwelijk maar toen de kinderen groot waren heeft jarenlang gewerkt bij NH Hotel Leeuwenhorst.

In hun vrije tijd geniet het echtpaar van elkaar en hun appartement aan de Haven die voor en achter op het balkon volstaat met bloemen, de hobby van Riet. Maar ook lekker samen boodschappen doen en Gerrit gaat geregeld met zijn scootmobiel de streek door. Mooie herinneringen bewaart het echtpaar aan de reis naar Indonesië waar Gerrit met zijn dienstkameraden en hun echtgenotes de plekken op Java bezochten waar de mannen door de oorlog minder goede, maar gelukkig toch ook goede herinneringen hebben liggen.

Het echtpaar heeft hun 60-jarige bruiloftsfeest afgelopen zondag in Lisserbroek gevierd, de redactie van BON wenst het echtpaar BON nog vele gelukkige jaren samen.

Foto's redactie BON.