Datum: 05-06-2020 - 14:25
17
sep
'14

Toertocht kanovereniging 'Marbach am Neckar' door Leidsevaart.

De kanovereniging uit Marbach am Neckar in Duitsland was vorige week, onder leiding van oud-Noordwijkerhouter Henno de Kleer, op toertocht door het Groene Hart. Vertrekkend uit Ouderkerk aan de Amstel werd via Gouda, Alphen a/d Rijn, Leiden door de Leidsevaart langs Noordwijkerhout...

naar Haarlem en vervolgens naar Amsterdam gepeddeld. De tocht eindigde in Amsterdam waar bij avond een vaartocht door de grachten werd gemaakt. Al met al een vaartocht van in totaal bijna 200 km. In het vaarplan was opgenomen een rustmoment in Noordwijkerhout.

Echter door het ontbreken van een goede aanleg voorziening voor de in totaal 13 kano´s in Noordwijkerhout (wellicht in de nabije toekomst, klik hier), werd noodgedwongen doorgevaren naar de aanlegsteiger even voorbij Halfweg in de gemeente Lisse. Daar werden ze voorzien van koffie en andere ondersteunende voorzieningen. 

Gelet op de weersomstandigheden was het een bijzonder geslaagde tocht. De oud-Noordwijkerhouter was bijzonder trots zijn Duitse vrienden de omgeving van o.a. Noordwijkerhout vanaf het water te hebben kunnen laten zien.

Foto's PR