Datum: 27-09-2022 - 00:00
16
sep
'14

Verbouwing monumentale bollenschuur Herenweg 260 op schema.

Eind 2010 werd door de gemeente Noordwijkerhout de bollenschuur uit 1952, van de voormalige bollenkweker Jonkheer, op de gemeentelijke monumentenlijst geplaatst. Tijdens de Open Monumentendag van 2013 konden bezoekers een kijkje nemen in de bollenschuur, die in dat jaar....

werd gestript en ging daarmee de ingrijpende verbouwing van start om zo bewoning en het maken van een werkruimte (ontwerpstudio) mogelijk te maken (klik hier).

Nu een jaar verder liggen de eigenaren Krijn Christiaansen en Cathelijne Montens volgens hun plannen goed op schema met de verbouwing. Er ligt een nieuw dak op het pand met behoud van allerlei originele elementen en zijn de meeste ramen opgeknapt en opnieuw geplaatst. Er zijn ook nieuwe grote ramen en extra deuren aangebracht en natuurlijk zijn er nog veel meer werkzaamheden het afgelopen jaar verricht die niet gelijk in het oog springen. Krijn en Cathelijne doen het meeste werk met of zonder hulp in hun vrije uurtjes, waardoor de verbouwing veel tijd in beslag neemt.

In het komende jaar hopen Krijn en Cathelijne beneden de woonkamer, de keuken en het toilet te realiseren. Net als vorig jaar wilde zij op Monumentendag afgelopen zaterdag geïnteresseerden de kans geven om de vorderingen met eigen ogen te kunnen aanschouwen. Zo was ook BON net als vorig jaar (klik hier) weer aanwezig om een aantal plaatjes te schieten en zo de vooruitgang in de verbouwing aan u te kunnen laten zien. Met de eigenaren is afgesproken dat we volgend jaar weer langs komen om te kijken hoe ver de verbouwing dan weer gevorderd is.

Toeval wil dat op hetzelfde moment dat BON aanwezig was ook de oudste dochter Riet van de voormalige eigenaar en bollenkweker Jonkheer langs kwam, om met eigen ogen te bekijken hoe de bollenschuur van haar vader langzaam maar zeker aan een grote verandering ondergaat. (zie laatste foto)

Foto's BON.