Datum: 23-01-2020 - 11:45
12
sep
'14

Programma Open Monumentendag zaterdag 13 september.

Op zaterdag 13 september (Open Monumentendag) maakt burgemeester Goedhart bekend welk pand in de gemeente Noordwijkerhout is verkozen tot mooiste pand. De prijsuitreiking start om 15.30 uur in de Witte Kerk. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn...

De panden die dit jaar meedingen naar de titel ‘mooiste pand’ zijn:
Gooweg 42
Herenweg 356
Regenvlietweg 1
Regenvlietweg 3
Zilkerduinweg 184

Inwoners van Noordwijkerhout en De Zilk hebben de afgelopen weken hun stem kunnen uitbrengen op het gemeentehuis of via de website van de Vereniging Dorpsbehoud.

Bollenschuur open tijdens Open Monumentendag.
Op Open Monumentendag zijn in het hele land diverse monumenten geopend. Deze zijn te herkennen aan de Open Monumentendag-vlag. In Noordwijkerhout is specifiek de Bollenschuur J. Jonkheer Gzn. geopend om de vorderingen rondom de restauratie en herbestemming te laten zien (zie foto's). De deuren staan open tussen 12.00 en 16.00 uur. Om Herenweg 260 te bereiken dient u bij Herenweg 212 de laan in te gaan.

Tentoonstelling en uitreiking nieuwe monumentengids bij NoVaTo.
Dit jaar is de tentoonstelling in het museum ‘Noordwijkerhout van Toen’ aan de Zeestraat 3a. Het thema van dit jaar is: 'Op reis' en gaat over allerlei middelen van vervoer; van de hondenkar tot reizen per zeppelin en natuurlijk veel meer. NoVaTo heeft een deel van het museum ingericht met foto’s en informatie die betrekking hebben op dit thema. Kom ook langs en reis met NoVaTo terug in de tijd! Het museum is geopend van 11:00 – 16:00 uur. Om 11:30 uur zal burgemeester Goedhart hier het eerste exemplaar van de nieuwe monumentengids uitreiken.

Foto's BON en PR.