Datum: 14-08-2020 - 19:13
11
sep
'14

Dagboek van het Oranjefeest: de donderdag. (update tot 13.00 uur > 121 foto's)

Het Oranjefeest heeft alweer de meeste dagen achter de rug in Noordwijkerhout, de zondagochtend, middag, de maandag, de dinsdag en de woensdag hebben we al achter de rug. Vandaag donderdag is het alweer de laatste dag van de Noordwijkerhoutse Oranjefeesten...

Gelukkig schijnt het zonnetje geregeld en konden/kunnen we genieten van de vele activiteiten op deze laatste dag.

Viswedstrijd aan de Leidsevaart
Vanochtend op 7.00 uur organiseerde HSV De Arnoud in samenwerking met de Oranjevereniging een kermisviswedstrijd aan de Leidsevaart.

Vogelschieten:

Om 9.00 uur begon het traditionele vogelschieten, alleen dit keer op een nieuwe locatie en wel bij bij de Duinschutters. De al jaren in beweging zijnde verandering in de regelgeving voor veiligheid in de schietsport zijn voor de Oranjevereniging in samenwerking met de schietvereniging De Duinschutters reden geweest om het evenement te verplaatsen naar het verenigingsgebouw van De Duinschutters aan Dijkzicht 4 te Noordwijkerhout.

Klootgooien Munnekeweij:
Het oud Noordtukkerhouts klootgooien kon ook weer lekker buiten gehouden worden, op het zonnige maar wel met een fris windje dakterras van de Munnekeweij. Dit jaar werd er gestreden om de 'Jan Nederstigt Bokaal', vernoemd naar de Oranjeman die ons dit jaar helaas veel te vroeg is ontvallen.

Schatgraven:
Bij het schatgraven aan de Schippersvaartweg zochten vele kinderen fanatiek naar de verstopte schatten, ze konden lekker in het zwarte zand graven en later volgt dan wel de douche thuis.

Training 50ste Grand prix van Noordwijkerhout.
Zie foto's.

De uitslagen van alle activiteiten volgen later.