Datum: 06-06-2023 - 10:58
11
sep
'14

Dagboek van het Oranjefeest: de woensdag (update 00:00 uur 306 foto's).

Het Oranjefeest heeft alweer een aantal activiteiten achter de rug in Noordwijkerhout, de de zondagochtend, middag, de maandag en de dinsdag hebben we gehad. We houden op de hoogte van het verdere verloop van de festiviteiten. Woensdagochtend is traditioneel voor het tonknuppelen en....

de spelletjes op school.

Streetdance groep Van Nispen en lampionnenoptocht.
Rond 19.30 uur in de woensdagavond gaf de Noordwijkerhouts afdeling van de Streetdance groep Van Nispen bij de Witte Kerk een spetterend optreden. Aansluitend na dit optreden konden de kinderen met hun ouders de feestelijke lampionnenoptocht lopen door het centrum van het dorp. St. Jeanne D'arc liep voor de lampionnenoptocht uit waar aan heel veel kinderen deelnamen en sloot daarmee de woensdag muzikaal af.

Wielerronde.
Traditiegetrouw werd op de woensdagmiddag van de kermis de 68ste wielerronde, onze eigen Noordwijkerhoutse klassieker, verreden. Net als de voorgaande jaren werd er weer over de Steeg gereden. De start en finish bevond zich op de Koninginneweg. Om 13.30 uur startte de jongste jeugd en daarna waren de Elite, Beloften en Amateurs aan de beurt. Bij de Dikke Banden Race is er dit jaar gereden om de Koos Brama Bokaal. Deze eer heeft Koos (dit keer de starter) absoluut verdient vanwege zijn historische deelnames aan de ronde en zijn jarenlange inzet als vrijwilliger voor onze eigen klassieker.

Tonsjorren.
Met de heistelling uit grootvaders tijd van Arie de Winter Hei- en Fundatiewerken was het vanmiddag ook weer tijd om te gaan sjorren op de Steeg voor het Café Het Feest van Harry en dit om de titel ‘STERKSTE TONSJORTEAM'. De dames trokken met 5 en de heren met 4 deelnemers per team.

Spelochtend op de basisscholen

De kinderen gingen onder leiding van docenten en vrijwilligers, rare, leuke, nostalgische en vele andere spelletjes spelen, die door veel familieleden van de kinderen gezellig werden bekeken. In de loop van de ochtend kregen de kinderen een lekkere koude versnapering uitgedeeld. (foto's dit jaar van de Prinsenhofschool).

Tonknuppelen
Voor het tonknuppelen is er zoals altijd een enorme belangstelling van de stoere Noordwijkerhoutse mannen en vrouwen. Lekker even bijkletsen onder genot van een sappie en o ja nog wel even een knuppeltje gooien op de ton. Iedere baan kreeg vier tonnen en rond de klok van 12.30 uur waren alle tonnen aan flarden, waarbij de burgemeester in een mooi roze shirt ook zijn knuppeltje even wierp. (zie laatste 4 foto's van Corné Koster).

Alle wedstrijduitslagen volgen later.

304 Foto's redactie BON.