Datum: 14-08-2020 - 18:39
09
sep
'14

Dagboek van het Oranjefeest: de dinsdag. (update 23.10 uur 124 foto's en meer)

Het Oranjefeest heeft alweer een aantal activiteiten achter de rug, de zondagochtend, middag en de maandag hebben we gehad. We houden u op de hoogte van het verdere verloop van de festiviteiten. Vanmorgen werd op dinsdag van oudsher de kermisweek geopend in de Munnekeweij...

Dinsdagavond:
Als vast onderdeel van de gezellige kermisdagen organiseerde de Oranjevereniging wederom haar traditionele Jeugd-Oranjeloop, vele jongeren liepen er weer op deze avond mee. Op hetzelfde circuit als de Jeugd-Oranjeloop organiseerden atletiekverenigingen NSL uit Noordwijkerhout en de Spartaan uit Lisse, in samenwerking met de Oranjeverenigingen, voor de 20e keer het Super Prestige Oranje Circuit (SPOC). We hebben u voor de foto's van alle winnaars, de uitslagen met namen volgen later.

De dinsdagavond is voor veel inwoners het begin van de gezellige kermisweek en op deze mooie zomeravond zorgde dit voor de juiste ambiance. De Oranjevereniging had samen met de deelnemende winkeliers dmv een puzzel, een gezellige invulling gegeven aan deze avond. Er werd door veel mensen mee gedaan om de uitgezette puzzel op te lossen. Deze puzzel werd gevormd door de deelnemende winkeliers, die hun etalage voor deze avond extra versierd hadden met daarin verschillende ‘foute' artikelen, die totaal niets met hun vakgebied te maken hadden. Het was de bedoeling om alle etalages af te zoeken en deze artikelen te vinden. De prijswinnaars worden later bekend gemaakt.

De dinsdagavond in ons "durp" werd ook opgeluisterd door muzikale activiteiten op verschillende locaties. De blaaskapellen ‘Nix Dus' en ‘de Stropers' en de Harpe Davids kwamen de avond met gezellige muziek opvrolijken. Waarbij in het "durp" de terrassen tot ‘s avonds laat open waren, zodat een ieder onder het genot van een drankje nog gezellig kon bijpraten.

Ook was voor deze avond het museum "Noordwijkerhout van Toen" van NoVaTo in de Zeestraat geopend. De vrijwilligers hebben het de hele avond lekker druk gehad, waarbij er een speciaal thema werd tentoongesteld "Noordwijkerhoutse kermis door de jaren heen".

Dinsdagmiddag opening kermis, bingo en klaverjassen:

Onder het genot van een net schijnend zonnetje was op de Brink, om 14.00 uur de opening van het Lunapark oftewel de kermis. Het eerste uur van de kermis was zoals gebruikelijk voor Noordwijkerhouters met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. De kermisexploitanten stelden een uur lang hun attracties kosteloos ter beschikking. Vrijwilligers stonden klaar om kinderen en ouderen te helpen.

In de Munnekeweij werd er een bingo georganiseerd met prachtige prijzen, dit was niet alleen voor de bewoners van Munnekeweij maar ook belangstellenden van buitenaf waren welkom. Voor de inwendige mens werd uitstekend gezorgd door de vrijwilligers op deze middag. Voor de meeste bewoners lag er een leuke prijsje klaar en genoten de mensen van een gezellige kermismiddag.

In Puyckendam werd er geklaverjast en/of gejokerd en ook daar was het een gezellig en sportief samenzijn. Na afloop kon men bij de visstand van Humpy's Palace terecht, om voor een leuke prijs paling of haring te kopen, want ja een visje hoort nu eenmaal bij de kermistradities.

Dinsdagochtend Munnekeweij:

Burgemeester Gerrit Goedhart en leden van de Oranjevereniging (in een nieuw pak) waren in de Munnekeweij aanwezig om samen met de ouderen van Noordwijkerhout, de officiële start van de kermisweek mee te maken. Namens de Oranjevereniging kregen de bewoners koffie met gebak aangeboden en werd natuurlijk het Noordtukkerhouts volkslied gezongen. Het Oranjefeest is hiermee van start gegaan, de redactie wenst iedereen heel veel plezier de komende dagen.

De 124 foto's van dinsdag de hele dag, zijn van de redactie van BON.