Datum: 27-09-2022 - 00:44
04
sep
'14

Peter v.d. Kwartel dagwinnaar HSV De Arnoud.

Afgelopen zondag 31 augustus is alweer de op één na laatste (9e) competitiewedstrijd van de Seniorenafdeling van HSV de Arnoud gevist. De plaats van handeling was dit keer de Ringvaart bij Lijnden (rechte stuk). De baan was uitgezet vanaf het ‘nieuwe viaduct’ in de richting van de woonboten...

Er waren deze ochtend 24 deelnemers die de strijd met elkaar aangingen, alleen onze PR man, Nico Wesseling, was niet aanwezig. Hij is het Hollandse klimaat ontvlucht en geniet van een lekkere vakantie op Bali.

Bij aankomst aan de waterkant was het nog stikdonker, wat het opbouwen er niet gemakkelijk op maakte. Pas kort voor aanvang van de wedstrijd konden de korven richting de overzijde en de dobbers worden uitgepeild omdat je anders gewoonweg niet kon zien wat je aan het doen was. Ondanks dit alles klonk om 06.30 uur het startsignaal en kon de wedstrijd beginnen.

Vol goede moed vlogen de korven en de ballen voer door de lucht en ging iedereen er eens goed voor zitten. Er zat een aardige stroming in de vaart wat meestal actieve vis een goede vangsten kan betekenen. Al vrij snel werd hier een daar een visje gevangen, maar echt los ging de vis (brasem) nog niet.

Na ongeveer een half uur werden de deelnemers getrakteerd op een stevige regenbui, dus iedereen dook onder de paraplu. Gelukkig was dit van korte duur en kwam later zelf nog het zonnetje om de hoek kijken. Tijdens de pauze werd duidelijk dat bij de meeste de brasem er geen zin in had. Iedereen had wel een voorntje, bliekje, baarsje of schele pos, maar ‘platte’ werden maar door een enkeling gevangen.

Na de pauze (en zelfs daarvoor al) werd door de meeste deelnemers de tactiek aangepast om toch zoveel mogelijk vis in het net te krijgen.

Zoals vaak, was er ook vandaag weer een uitschieter. Peter v.d. Kwartel wist op de staartplek ruim 15 kilo bij elkaar te vangen en werd hiermee met afstand de dagwinnaar. Hij doet hiermee ook zeer goede zaken voor het klassement en stijgt van de 7e plaats naar de koppositie in de B-groep.

GROEP A:
In deze groep was vandaag Jan Went (zie foto) de beste met een vangst van 6,5 kilo. Hierdoor staat Jan nog maar 180 gram achter de nummer 2 in het klassement; Piet ter Veen die 1.430 gram wist te vangen. Arjan de Winter had na afloop 5.840 gram een heeft hierdoor de laatste plaats in de A-groep overgedragen aan ‘promovendus’ Joop Wesseling. Koploper Ruud Uittenbogaard had in totaal 3,8 kilo bij elkaar gescharreld een loopt hiermee weer wat uit op de nummer 2.
Top 3 groep A:
1. Ruud Uittenbogaard 51.290 gram,
2. Piet ter Veen 39.180 gram,
3. Jan Went 39.000 gram

GROEP B:
Ex-koploper in deze groep; Arend Hoogeveen, kon maar 800 gram bij elkaar vangen en ziet dus de dagwinnaar Peter v.d. Kwartel aan hem voorbij gaan. Ook Michael Brama gaat hem voorbij en behoudt zijn tweede plek dankzij een vangst van 1.280 gram. De rode lantaarn drager; Willem Beekhuizen, was na de dagwinnaar de beste in deze groep en haalde 4.250 gram naar de kant. Hiermee staat hij nog wel onderaan, maar komt steeds dichter bij de rest en zal hij er in de laatste wedstrijd alles aan gaan doen om degradatie te ontlopen.
Top 3 groep B:
1. Peter v.d. Kwartel 35.150 gram,
2. Michael Brama 27.120 gram,
3. Arend Hoogeveen 26.730 gram

GROEP C:
Het verschil tussen de nr. 1 en de nr. 3 in deze groep is maar 1.640 gram. Het zal de laatste wedstrijd dus spannend worden wie zich de kampioen van de C-groep mag gaan noemen. Sjaak Borst was vandaag in ieder geval de beste met een mooie vangst van 8.190 gram. Hij stijgt hiermee naar de tweede plaats en hijgt koploper Nico Prins in de nek, hij ving namelijk 1.080 gram.
Top 3 groep C:
1. Nico Prins 25.180 gram,
2. Sjaak Borst 24.320 gram,
3. Ben Persoon 23.540 gram

 

In totaal is er deze dag ruim 74.140 gram aan vis gevangen door 24 deelnemers, wat neerkomt op een gemiddelde van 3.089 gram per persoon. De volgende en tevens laatste wedstrijd zal worden gevist op zondag 14 september aan het Noord-Hollands Kanaal nabij Spijkerboor (o.v.b.). Loten: 05.25 uur, aanvang 07.00 uur.

 

Foto PR: Jan Went