Datum: 26-10-2021 - 09:33
26
aug
'14

Nieuws van de voedselbank Noordwijkerhout (2)

De voedselbank Noordwijkerhout is in 2006 gestart met het uitdelen van voedsel aan 1 deelnemer. Nu, augustus 2014, zijn 85 personen waaronder 38 kinderen tussen de 4 en 18 jaar, voor een belangrijk deel afhankelijk van de voedselbank. De voedselbank krijgt...

regelmatig speelgoed aangeboden. Een prachtig gebaar. Echter, het gebrek  aan opslagruimte om dit alles goed op te kunnen slaan, blijft. Met een telefoontje van, wat hebben jullie specifiek nodig, kan doelgerichter gewerkt worden en daarmee wordt voorkomen dat speelgoed ongebruikt opgeslagen ligt.

Dit is ook van toepassing op gebruikte kleding. Inmiddels beschikt de voedselbank over een redelijk assortiment gebruikte kleding. Maar ook hier is geldt de beperkte opslagmogelijkheid en de wisselende vraag. De ene foto geeft een indruk van de speelgoedverzameling. Op de andere foto staan vrijwilligsters van de voedselbank bij de collectie kleding.

Tweemaal per week, week in week uit, wordt vers brood opgehaald bij bakkerij Ammerlaan in Sassenheim. Bij Albert Heijn in Noordwijkerhout wordt wekelijks brood en andere producten opgehaald. Samen met hetgeen wekelijks ontvangen wordt van de voedselbank Leiden, van volkstuinders en van bij de voedselbank betrokken ondernemers worden volwaardige pakketten samengesteld.

Wat aan verse producten ontbreekt wordt plaatselijk ingekocht. Dit kan dank zij giften die door particulieren en organisaties aan de voedselbank worden gegeven. Zo houdt de Protestante Kerk in Noordwijkerhout regelmatig collecten voor de voedselbank. De Rotary Noordwijk en omstreken bestemde eerder de opbrengst van de Sinterklaasactie voor de voedselbanken in Katwijk, Noordwijk en Noordwijkerhout.

Het college Teylingen, locatie Voorhout, nodigde vrijwilligers van de voedselbank uit op de jaarlijkse Kerstmarkt. Om de nodige hoeveelheid voedsel aan te vullen wordt jaarlijks maximaal 4 keer een inzameling bij de vier supermarkten te houden. Met hulp van zo’n 30 vrijwilligers en de diaconie van de Witte Kerk wordt aan het winkelend publiek gevraagd bij hun aankopen ook een of meerdere producten voor de deelnemers van de voedselbank te kopen. Dit verzoek wordt graag ingewilligd.  

Hiermee laat men zien dat delen met anderen die het  minder hebben heel belangrijk is. Het totaal van de inzamelingen is dermate positief dat aan iedere deelnemer het hele jaar door een substantieel pakket mee gegeven kan worden. Op vrijdag 5 en zaterdag 6 september is de eerstkomende inzameling voor de voedselbank.

 

Uiteraard is uw financiële bijdrage als sponsor van de voedselbank van harte welkom. U kunt daarbij gebruik maken van bankrekeningnr. NL35RBRB 0898508851 t.n.v. Stichting Voedselbank Noordwijkerhout.

 

Wordt vervolgd. (klik hier voor deel 1)
Henk de Kleer, penningmeester

Foto's PR