Datum: 06-10-2022 - 15:22
22
aug
'14

Opname psychiatrische kliniek voor stekende Sollasi-bewoner.

Een 29-jarige Poolse man stak op 28 april twee medebewoners van hun woning neer (klik hier voor het nieuwsbericht). Hij verwondde eerst een landgenoot in de keuken met een steek in de zij. Vervolgens achtervolgde hij een andere Pool naar het balkon en stak hem in diens rug. Twee ambulances...

en een traumahelikopter moesten naar Sollasi komen om de slachtoffers te helpen. 

Tijdens de zitting bij de Haagse rechtbank bleek dat verdachte L. leed aan een psychische stoornis. Voordat hij naar Nederland was gekomen om te werken, had hij al schizofrenie. Toen L. begin dit jaar zijn intrek nam op vakantiepark Sollasi, was hij gestopt met zijn medicatie en kreeg hij opnieuw last van waandenkbeelden.

Volgens de rechtbank is de Poolse verdachte schuldig aan een dubbele poging tot doodslag. Omdat hij volledig ontoerekeningsvatbaar is, komt hij niet in aanmerking voor een celstraf. Wel moet hij zich laten behandelen in een psychiatrische kliniek. Familieleden van de dader hebben al een instelling in Polen uitgezocht. Van de rechtbank mag hij daar behandeld worden als Nederlandse behandelaars daarmee akkoord gaan.

Volgens de Poolse verdachte werd hijzelf ook door zijn medebewoners in het vakantiehuisje aangevallen en moest hij zich verweren. Dit beroep op noodweer is door de rechtbank verworpen.

Bron: Leidsch Dagblad.