22
aug
'14

Voorbereiding 68ste Ronde van Noordwijkerhout en Dikke Bandenwedstrijd in volle gang.

Op woensdag 10 september zal de 68ste Ronde van Noordwijkerhout worden gereden en het wordt een gegarandeerd spektakel dit jaar. Want naast de ronde van de jongelingen en beloftes waar van oudsher altijd zeer hard gereden wordt op ons mooie maar lastige parcours. Is de...

Dikken Banden Wedstrijd nu onderdeel van het Trimmerscircuit Bollenstreek. Dit is wedstrijden circuit van vijf koersen die verreden tijdens de diverse najaarsfeesten in de ons omringende gemeenten, waarbij onze ronde de tweede koers uit de serie is. Dit zal inhouden dat de toeschouwers een wat groter deelnemersveld zullen zien strijden en dat verhoogt natuurlijk de spanning en het spektakel. Natuurlijk willen wij als Noordwijkerhouters en als Oranjevereniging Noordwijkerhout zoveel mogelijk Noordwijkerhouters aan de start zien, dus doe mee en laat de rest een poepie ruiken!

De start en finish bevinden zich zoals bekend op de Koninginneweg, het parcours loopt verder door het centrum van ons dorp. De soms korte snelle straten, afgewisseld met lastige bochten, maken dat niet alleen de sterke renners, maar ook de handige, stuurvaste renners een goede kans maken op de eindzege. Met talloze leuke premies worden daarnaast de gangmakers, de hazen van het peloton, gestimuleerd de wedstrijd open te breken en spannend te maken.

Bij de heren zal er worden gestart in twee categorieën, de ‘Jongeren’ van 16 tot en met 39 jaar en de ‘Senioren’ van 40 jaar en ouder. Uiteraard worden ook dames uitgenodigd om deel te nemen aan de Dikke Banden Wedstrijd. De dames uit Noordwijkerhout en de Bollenstreek (om een mooie competitie te krijgen) rijden hun eigen wedstrijd gezamenlijk met de heren. De snelste renner van deze wedstrijden zal uit handen van een wederom sensationeel knappe “Ronde Miss” de Koos Brama Bokaal in ontvangst mogen nemen en er wordt een fiets ter beschikking gesteld aan de eerste Noordwijkerhouter die over de finish rijd.

Inschrijving:
Inschrijven voor de Dikke Banden Wedstrijd kan tijdens de inschrijfavond in Café van der Geest op 6 september of via de website van de Rabobank, klik hier. Het inschrijfgeld bedraagt € 7,50. Mocht je in willen schrijven voor het circuit dan kan dit via de RTV Bollenstreek en bedraagt het inschrijfgeld € 25,00 voor de vijf koersen. Deze wedstrijd(en) wordt onder auspiciën gereden van de KNWU dus neem je basislicentie mee. Heb je geen basislicentie dan kun je deze op de inschrijfavond voor € 5,00 kopen zodat je tijdens de wedstrijd verzekerd bent. Neem bij de inschrijving de donateurskaart mee, want dat betekent korting!

Omdat met het parcours over de Steeg veel publiek wordt verwacht zijn er extra vrijwilligers nodig om te helpen bij het beveiligen van het parcours. Liefhebbers van het wielrennen die op woensdagmiddag bereid zijn om te helpen worden uitgenodigd om te reageren. Samen kunnen we de Ronde weer mooi en veilig laten verlopen. U kunt zich aanmelden door een mail te zenden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor meer informatie zie www.oranjeverenigingnoordwijkerhout.nl