Datum: 26-03-2023 - 13:57
22
aug
'14

Gemeente Noordwijkerhout beweegt!

De gemeente Noordwijkerhout stimuleert een gezonde en actieve leefstijl. Om inzicht te krijgen in het sport- en beweeggedrag van de inwoners is in het najaar 2013 een onderzoek door Sportservice Zuid-Holland gehouden. Namens de gemeente is een vragenlijst uitgezet onder 2500...

inwoners, waarvan 458 inwoners deze lijst digitaal hebben ingevuld, dit betekent een respons van 18%.  

Uit het onderzoek komt naar voren dat 50% van de volwassenen voldoet aan de Nederlandse Norm Gezond bewegen, de NNGb  (in Zuid-Holland is dit 47%). De NNGb norm houdt in dat volwassenen minimaal 5 dagen per week, 30 minuten per dag matig intensief bewegen. In de leeftijd van 45 jaar en ouder is dit gemiddeld 55%.  

De sportdeelname (minimaal 1 x per week), van de inwoners van Noordwijkerhout, ligt op 75% (in Zuid-Holland 67%). De sportdeelname onder jongeren van 12 tot 17 jaar ligt zelfs op 90%, terwijl ouderen vanaf 65 jaar 65% sport. De belangrijkste sporten zijn wandelen, hardlopen,  fitness, wielrennen en zwemmen.  

Als motivatie om te sport wordt genoemd: lichaamsbeweging/gezondheid, plezier hebben in de activiteit, prettig om buiten te zijn.  

Hierbij willen wij iedereen die aan dit onderzoek heeft deelgenomen, hartelijk danken voor de moeite. De uitkomsten van het onderzoek zullen o.a. worden gebruikt door de sport- en de beweegcoaches om vooral diegene, die het plezier van sporten en bewegen nog niet hebben ervaren, hiermee kennis te laten maken. Het volledige rapport staat op de website van de gemeente: www.noordwijkerhout.nl .

Voor activiteiten van de sport- en beweegcoach kijkt u op www.noordwijkerhoutinbeweging.nl.