Datum: 05-06-2020 - 20:47
18
aug
'14

Taxatiemiddag van oude boeken, bijbels en ansichtkaarten Café-Restaurant De Ruigenhoek.

Dinsdag 2 september van 13.00 – 16.00 uur opent Café-Restaurant De Ruigenhoek Herenweg 444, haar deuren voor taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Rotterdam. Hij zal deze dag oude en zeldzame boeken, handschriften, kloosterboeken en of oude bijbels voor...

het publiek op hun waarde schatten. Molendijk is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, topografie, (staten)bijbels en theologie. De heer Molendijk organiseert twee keer per jaar een veiling van oude / antieke boeken en was organisator van diverse boekenmarkten in den lande, zoals de Veluwse boekenmarkten.

Verder kan advies worden gegeven tot verkoop of restauratie van oude boeken, bijbels etc. Bijzondere stukken komen meestal in aanmerking voor een veiling. Ook het opstellen van een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk.

Taxatie gebeurd zo mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op.

Regelmatig taxeert Molendijk op uitnodiging in musea, bibliotheken, kerken en op monumentendagen. De belangstelling is overwegend groot op dergelijke dagen. De taxatiemiddag in het voorjaar in de Ruigenhoek was een groot succes. Inmiddels heeft Arie Molendijk meer dan 1200 taxatiedagen op zijn naam staan.

Er is voldoende parkeergelegenheid bij Café-Restaurant De Ruigenhoek Herenweg 444 in Noordwijkerhout. Een taxatie kost € 5,- ongeacht het aantal te beoordelen boeken. Inlichtingen: Antiquariaat A.C. Molendijk. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (niet voor taxaties)

Foto redactie BON