Datum: 19-04-2021 - 11:03
15
aug
'14

Nieuwe reeks kennismakingslessen tennis voor 55+ gaat van start.

Bewegen houdt je vitaal. Bewegen is belangrijk voor iedereen. En zeker ook voor ouderen! In de afgelopen maanden heeft er een eerste reeks van kennismakingslessen plaatsgevonden. Vanwege het succes hiervan gaat er een tweede reeks van start. Twijfelt u of dit misschien iets voor u is?....

Niet twijfelen, gewoon meedoen!  De uitspraak van de deelnemers van de eerste groep getuigen van de succesvolle aanpak: “Jaren geleden wat lessen gehad. Nu meer zelfvertrouwen gekregen. Begrijp het spel beter. Mijn spel is sterk verbeterd!

 

En wat te denken van de oudste deelneemster (76) toen haar gevraagd werd waarom men mee zou moeten doen bij een nieuwe cursus: “Ik zou zeggen dat ze de gelegenheid met beide handen zouden moeten aangrijpen!”. Ook beginner Nico die halverwege de cursus instroomde maakt duidelijk wat hij geleerd heeft: “Alles! Ik heb veel geleerd!”.

Maar naast het leren van een leuk spel geven alle deelnemers ook aan dat vooral het sociale aspect erg belangrijk is: “Ik heb het meeste plezier aan jullie beleefd en aan de andere cursisten!! Het spel met elkaar spelen in een gezellige groep en een sportieve sfeer is dus heel gezellig en leerzaam. Zo kun je echt kennis maken met het spel tennis in al zijn facetten. Leuke sociale contacten.

Door dit succes wordt er een vervolg gegeven in de nazomer. TV De Boekhorst en Noordwijkerhout in Beweging ondersteunen dit initiatief van harte en zorgen er zo voor dat de kosten laag blijven. Voor slechts € 75,00 volgt u 10 lessen van maar liefst 1,5 uur. Er wordt ongeveer 45 minuten getraind om beter te bewegen en vervolgens wordt er 45 minuten in wedstrijdvorm gespeeld om dit toe te passen.

Ideaal voor mensen die willen beginnen aan een sport die tot op hoge leeftijd beoefend kan worden en enorm veel gezelligheid kent. De lessen starten in de week van 21 augustus. De exacte ochtend wordt nog (in overleg) bepaald. Er wordt van 10.00 – 11.30 uur gespeeld.

Inschrijven kan via de website van Noordwijkerhout in Beweging. Of u belt of sms’t naar 06-54246728 (Jack Edelaar) of naar 06-29219105 (Heleen van den Berg). Rackets en ballen wordt voor gezorgd. Sport/tennisschoenen dient u zelf zorg voor te dragen.

Foto's redactie BON, laatste foto PR.