Datum: 16-02-2020 - 19:55
05
aug
'14

Scouting Bostreno-Bronsgeest starten zomer met jaarlijks zomerkamp. (foto's)

De scouts van Bostreno-Bronsgeest begonnen hun vakantie met het hoogtepunt van het jaar: het jaarlijkse zomerkampen. Verspreid over het land vinden er deze zomer meer dan 5.000 Scoutingzomerkampen plaats en het kamp van Bostreno-Bronsgeest maakt hier ook deel van uit...

Tijdens deze kampen brengen scouts van jong tot oud alles wat ze het hele jaar spelenderwijs geleerd hebben in de praktijk. Zo krijgen de scouts de kans zich persoonlijk te ontwikkelen. De kampen worden georganiseerd door honderden enthousiaste vrijwilligers en soms zelfs door de scouts zelf.

Gave activiteiten
In de wekelijkse opkomsten doen scouts allerlei vaardigheden op die ze tijdens het zomerkamp goed kunnen gebruiken. Ze zetten hun eigen tent op, koken zelf en leren ze door routetechnieken te navigeren. Het zomerkamp is dan ook dé test van het jaar voor de scouts van Bostreno-Bronsgeest Ze zijn deze week zonder ouders op pad en zijn op elkaar aangewezen. Het komt dus ook aan op hun sociale vaardigheden.

Daarnaast doen ze uitdagende activiteiten, zoals: hoogte- en klimparcours, 2-daagse hikes, kookwedstrijden, nachtspellen, sportdag, museabezoeken, zwemmen en veel leuke spellen. Al met al leren scouts dus enorm veel van dit zomerkamp!

Vriendschap bij het kampvuur
De scouts van Bostreno-Bronsgeest zijn dit jaar naar: Noordwijkerhout (bevers, 5-7 jaar), Boskoop (esta's, meiden 7-11 jaar), Capelle aan de IJssel (welpen, jongens 7-11 jaar), Bergen op Zoom (padvinders, meiden 11-15 jaar), Arnhem (verkenners, jongens 11-15 jaar) en wederom Bergen op Zoom (explorers 15-18 jaar) geweest.

Voor veel van deze kinderen en jongeren zijn deze kampen een bijzondere ervaring en zij maken hier dan ook de beste vrienden. 's Avonds bij het kampvuur worden immers de beste vriendschappen gesloten!

De besturen bedanken alle vrijwilligers dat ze de kampen mogelijk gemaakt hebben. Voorlopig hebben de scouts een paar weken rust. Zaterdag, 6 september begint het seizoen weer met een gezamenlijk spel in het dorp waar alle speltakken aan deelnemen.

Foto's PR