Datum: 06-10-2022 - 15:28
01
aug
'14

Brutale inbraak op de Gieterij op Gravendam. (update:inbraak op film door bewakingscamera)

In de late dinsdagavond van 29 juli heeft er rond de klok van 23.45 uur wederom een inbraak plaatsgevonden bij Timmers Verpakkingen op de Gieterij 31. Het alarm is afgegaan, camerabeelden zijn gemaakt (zie filmpje) en buren hebben de politie gewaarschuwd. Dat mocht allemaal niet baten,....

want de daders waren er al vandoor. Een donkere auto met 3 personen komt om 23.40 uur aanrijden, twee man stappen uit, eentje blijft in de auto. Vervolgens wordt er een grote moker gepakt en wordt er een raam ingeslagen. Op de tralies die er achter zitten wordt net zolang gebeukt totdat er eentje breekt en kunnen de twee personen naar binnen.

Het rek met inktcartridges wordt leeggehaald, de kassalade van de kassa afgeslagen en de heren vertrekken. Volgens getuigen gaan ze via het bedrijventerrein, Pletterij, Smelterij, Leidsevaart ervandoor met zeer hoge snelheid.

Bent u getuige geweest of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via het nummer 0800-7000.

Update film bewakingscamera buiten het pand:
Op het filmpje kunt u zien hoe hardhandig de inbrekers zijn bezig geweest om binnen te komen. De inbrekers hebben, van het aankomen rijden met een auto tot aan het wegrijden, nog geen 4 minuten tijd nodig gehad om hun slag te slaan en er vandoor te gaan met een flinke buit.

Het filmpje duurt nu wat minder lang, door het eruit knippen van de tijd (door redactie BON) dat de inbrekers in het pand bezig waren (helaas geen bruikbare film van in het pand).

Foto's PR