Datum: 08-07-2020 - 11:11
26
jul
'14

'Doortrapte pakketjestruc' ook in Noordwijkerhout actief.

Verschillende Noordwijkerhouters maakten afgelopen week melding van een doortrapte pakketjestruc. Je doet het vast wel eens: een pakketje aannemen voor een huisgenoot of buurman die niet thuis is. Maar pas op: er is een nieuwe manier om misbruik te maken van jouw goede vertrouwen....

Steeds meer mensen worden slachtoffer van een nieuwe vorm van pakjesfraude.

De truc werkt als volgt: iemand bestelt online en op rekening een pakketje en laat dat bezorgen op jouw adres. Jij hebt niks besteld, maar denkt dat het voor een buurvrouw of huisgenoot is. Even later komt een onbekende, soms zelfs vermomd als bezorger, aan de deur met de smoes dat het pakketje verkeerd is bezorgd bij jou. Voor je het weet is het pakketje weg, maar blijft de rekening op jouw naam staan.

Slimme truc
Op sociale media maken steeds meer mensen melding van deze nieuwe vorm van oplichting. Ook bij online modewinkel Wehkamp is de truc bekend, zo blijkt uit navraag van EditieNL. "Het is een nieuwe vorm van fraude. Een soort winkeldiefstal in een modern jasje. Dieven verzinnen steeds slimmere manieren om geld te verdienen", vertelt een woordvoerder van Wehkamp.

De politie kent de truc.

Bron tekst en foto RTLnieuws