Datum: 06-10-2022 - 15:49
18
jul
'14

Overvallers juwelier ook in hoger beroep vijf en zes jaar de cel in.

Twee Amsterdammers hebben vergeefs hoger beroep ingesteld tegen hun veroordelingen, waarbij er een gevangenisstraf van vijf en zes jaar werd uitgesproken voor een overval op Kaptein Juwelier in Rijnsburg. Na de overval die in 2011 plaatsvond werden de daders in Noordwijkerhout na een wilde...

achtervolging, waarbij zelfs een helikopter werd ingezet, aangehouden. (Klik hier voor meer info).

Eén van de verdachte verstopte zich destijds in het systeemplafond van de Waterjuffer van Het Raamwerk in Noordwijkerhout. Volgens zijn advocaat heeft zijn cliënt niet deelgenomen aan de overval, want ooggetuigen zagen drie negroïde mannen vluchten na de overval en zijn cliënt is veel lichter gekleurd. Tevens zouden er volgens de advocaat fouten gemaakt zijn in het DNA-onderzoek. Maar het hof veegde deze argumenten van tafel en oordeelde dat de rechtbank met vijf en zes jaar de juiste strafmaat heeft toegepast.

Bij de overval op 2 november dwong een van de daders de eigenaar van de juwelierszaak aan de Oegstgeesterweg naar de kluis te gaan. De andere twee sloegen met mokers de vitrines stuk. Het lukte de eigenaar de alarmknop in te drukken.

Foto BON bij arrestatie bij Het Raamwerk.