Datum: 16-08-2022 - 05:32
11
jul
'14

Poll: Moet de dorpspomp terugkomen???? (update gemeenteraadsvergadering)

Onlangs werd de dorpspomp op de Steeg door een vrachtwagen aan flarden gereden en kwam er een discussie op gang of de pomp teruggeplaatst moet worden. Meeuwenoord Steengoed bv. de schenker van de dorpspomp, wil graag dat er een nieuwe komt te staan. De burgemeester gaf...

al eerder in de commissievergadering aan, dat de pomp in ieder geval uit veiligheidsoverwegingen niet meer op dezelfde plek zou komen te staan.

In de gemeenteraadsvergadering van donderdagavond werd op vragen vanuit de raad, opnieuw de terugkeer van de dorpspomp ter discussie gesteld. Op de bewuste dag heeft de burgemeester zelf, via de gewone gemeentelijke kanalen, de overblijfselen van de pomp laten opruimen.

In verband met het evenement Dollen tussen de Bollen wat in dat weekend plaats zou vinden, heeft hij ook uit veiligheidsoverwegingen de grondplaat weg laten halen. Deze grondplaat en ook de dakplaat liggen op een andere plaats opgeslagen.

 

Wethouder Knapp kon meedelen dat de verzekering van de vrachtwagenchauffeur de schade zal gaan betalen. Mocht de dorpspomp terugkomen dan wordt het verzekeringsgeld daarvoor gebruikt en anders zal men in overleg met de schenker van de pomp Meeuwenoord Steengoed bv. in overleg gaan wat te doen met het verzekeringsgeld.

Volgens wethouder Knapp is het terugplaatsen van de dorpspomp op dezelfde plek uit veiligheidsoverwegingen niet verstandig. Maar ook een bijkomend probleem is dat er op die omgeving nu een bestemming geldt van 'verkeersdoeleinden' en dan zou het bestemmingsplan gewijzigd moeten worden en daarna moet men ook nog een bouwvergunning aanvragen.

Na de zomer zal er in de commissie Ruimte en Wonen verder worden gepraat over de vraag 'Moet de dorpspomp terugkomen?'. BON is nog steeds benieuwd naar uw mening, velen gingen u al voor. maar ook u kunt nog uw stem kwijt aan de linkerkant van het scherm bij de Poll.