08
jul
'14

Els van Berkel en Jan Slagtveld exposeren in het gemeentehuis en bibliotheek.

Van 7 juli tot en met 5 september exposeren Els van Berkel en Jan Slagtveld in de hal van het gemeentehuis en bibliotheek. De expositie wordt op vrijdag 11 juli om 16.00 uur officieel geopend. Els van Berkel was woonachtig in Friesland toen zij heel voorzichtig is begonnen met schilderen....

Tot haar grote verbazing zag zij echt iets ontstaan. Alice Buis, fijnschilderes uit Oosterwolde, heeft Els de techniek van fijnschilderen met olieverf bijgebracht. Door het schilderen kan Els haar liefde voor mens en dier tot uitdrukking brengen. Zij probeert zo veel mogelijk variatie in de achtergrond te brengen en het hoofdproject zo realistisch mogelijk te houden, soms door middel van fijnschilderen. Door de opdrachten die zij heeft gemaakt, merkt Els dat haar aandachtsveld verbreed is. Doordat zij verhuisd is moest Els stoppen met lessen. Nu is ze vol enthousiasme met haar eigen atelier begonnen. Meer informatie over Els en haar schilderijen staat op www.elsvanberkel.nl.

Jan Slagtveld
Jan Slagtveld schildert nu 30 jaar. Hij heeft hier nooit les voor gehad. In zijn familie schilderen meerdere mensen en zijn creatief bezig. Het werk van Jan is niet vernieuwend maar romantisch en daar bij gebaseerd op de fijnschilderkunst. De natuur is zijn leermeester ook qua kleur. Jan probeert zo breed mogelijk te schilderen van bloemstillevens tot landschappen en ook het Hollandse vee en jachthonden, vooral de Friese stabij. Er hangen werken van Jan in Polen, Duitsland en Friesland. Meer informatie over Jan en zijn werken vindt u op janslagtveld.123website.nl.

Foto's PR