Datum: 29-03-2023 - 12:41
04
jul
'14

Bram en Jitske Van der Beek - Ten Bruggencate vieren 50-jarig huwelijksfeest.

Donderdagmiddag 3 juli bracht burgemeester Goedhart een bezoek aan het 50-jarige bruidspaar Bram en Jitske Van der Beek - Ten Bruggencate. Bram (76) en Jitske (75) wonen al 40 jaar met veel plezier in hun woning op de Kerkstraat. Op 1 juli 1964 traden Bram en Jitske...

in het huwelijk en zijn ze in het gelukkige bezit van 4 kinderen (2 zonen en 2 dochters) en 5 kleinkinderen. Bram is geboren in het Brabantse Wijk en Aalburg, waar hij opgroeide met zes zussen. Jitske is geboren op het eiland Sumatra in Indonesië en kwam op jonge leeftijd terug naar Nederland en kwam met haar ouders in Broek op Langedijk te wonen.

Na de HBS kreeg Bram al op zestien jarige leeftijd een baan bij de Shell in Den Haag en daar heeft hij uiteindelijk als 'chemisch technicus' 42 jaar gewerkt. Jitske werkte voor haar trouwen als verpleegkundige bij het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag. Zo kwam het ook dat ze elkaar in Den Haag tegenkwamen op een jeugdavond van de kerk en daar sloeg de vonk over. Na hun trouwen heeft het gezin in de beginjaren een zwervend bestaan geleid, regelmatig verhuisden ze voor het werk bij Shell van Bram.  Ze hebben in aardig wat verschillende plaatsen en landen gewoond, zoals onder andere in Den Haag, Rijswijk, Pijnakker, Frankrijk en in Singapore heeft het gezin allemaal gewoond.

In 1974 zocht het echtpaar met ondertussen 4 kinderen een vaste stek en plaatsen in deze omgeving diverse advertenties met 'huis te koop gevraagd'. Mevrouw van der Lans van de Kerkstraat uit Noordwijkerhout reageerde daarop, want zij wilde haar huis wel verkopen. Sindsdien wonen Bram en Jitske met veel plezier in Noordwijkerhout, maar de kinderen hebben dat reizen toch niet van een vreemde want twee daarvan wonen er in Frankrijk, één in Duitsland en de jongste dochter in Bangladesh.

 

In zijn spaarzame vrije tijd heeft Bram toch 20 jaar in de Kerkenraad gezeten van de Witte Kerk en werkt hij op dit moment graag in zijn grote tuin waarin altijd wel wat te doen is. Tjitske heeft nadat de kinderen groot waren nog tien jaar lang zieke mensen thuis verzorgd en is ze in haar vrije tijd 10 jaar voorzitster geweest van de Welfare.

Het echtpaar heeft het 50-jarig huwelijksfeest gezamenlijk met hun kinderen en kleinkinderen met een vakantie in Turkije gevierd. De redactie van BON wenst het echtpaar nog vele gelukkige jaren samen.

Foto's redactie BON.