01
jul
'14

Politie houdt 2 verdachten aan in wijk Zeeburg (update 01-07 politie).

De politie hield op maandag 30 juni op de Victoriberg twee mannen aan die ze verdenkt van heling en diefstal van navigatiesystemen. Een verdachte probeerde nog de tas waarin de navigatieapparatuur zat te dumpen en weg te vluchten, maar de agenten waren er snel bij. Een getuige zag...

mogelijk dezelfde mannen een dag eerder ook al, toen vonden agenten ook een tas met navigatiesystemen, maar geen verdachten. De politie onderzoekt of de twee zaken met elkaar te maken hebben.

Een getuige zag de mannen, die een grote sporttas bij zich hadden, bij een bushalte aan de Victoriberg. Omdat het mogelijk om dezelfde mannen ging waarschuwde hij meteen de politie. Toen agenten poolshoogte namen maakte een man zich met de tas zich uit de voeten. De agenten hielden de man die bleef staan, een 23-jarige man zonder vaste woonplaats, meteen aan.

De verdachte die probeerde te vluchten werd na een korte achtervolging aangehouden. De 20-jarige verdachte, eveneens zonder vaste woonplaats, had zich inmiddels van de sporttas ontdaan. Agenten vonden hem terug in de struiken bij de Erfvoort. In de tas zaten diverse navigatiesystemen. De twee verdachten zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor.