Datum: 01-07-2022 - 01:11
28
jun
'14

Kennismaking met rugby voor basisscholieren uit Noordwijkerhout.

Verschillende basisscholen uit Noordwijkerhout krijgen tijdens de gymles een heel andere les dan normaal: “Kennis maken met Rugby”, voor de groepen 6, 7 en 8. In totaal hebben 3 scholen zich aangemeld voor dit nieuwe project, een samenwerking tussen rugbyvereniging...

The Bassets uit Sassenheim en Noordwijkerhout in Beweging. Tijdens de gymlessen zullen de scholieren kennis maken met verschillende aspecten van de sport als vangen en passen, verdedigers uitspelen en samenwerken om een zogeheten ‘try’ te kunnen scoren. Om de ervaring compleet te maken is er ook een echte training georganiseerd voor de enthousiastelingen op woensdagmiddag 16 juli.

Op het voetbalveldje achter het hoofdgebouw bij de BAVO in Noordwijkerhout zal de “Introductie training: Rugby for Everyone” plaatsvinden op woensdagmiddag 16 juli van 13:30 tot 15:00 uur. Deze training is gratis toegankelijk voor alle kinderen uit Noordwijkerhout van 9 tot 12 jaar.

De training zal bestaan uit verschillende oefeningen en spelletjes, met daarbij één van de leukste onderdelen van deze contact sport: tackelen. Dit wordt gedaan met behulp van zogenoemde stootkussens en tackle-bags: zachte kussens om op te oefenen.

Heb je zin in een leuke laatste woensdagmiddag voor de zomervakantie en wil je kans maken op een gratis seizoen rugby? Kom dan naar de open training “Introductie training: Rugby for Everyone” waar meerdere enthousiaste trainers op je staan te wachten om de training te verzorgen en er een leuke middag van te maken.

Meedoen met de open training is gratis. Aanmelden voor de open training is niet verplicht maar om niet voor onverwachte aantallen kinderen te staan wel wenselijk. Ga snel naar www.noordwijkerhoutinbeweging.nl en meld je aan!