Datum: 09-08-2022 - 01:25
28
jun
'14

Regenboogschool viert 40-jarig bestaan met druk bezochte reünie.

Dit schooljaar viert de Regenboogschool van 23 juni tot en met 4 juli het 40-jarig bestaan. Op vrijdagavond 27 juni werd er een druk bezochte reünie gehouden in het schoolgebouw aan de Van der Weijdenlaan. Maar liefst 300 oud-leerlingen en onderwijzers kwamen op de oproep...

van de reünie af en haalden met zijn allen oude herinneringen op en genoten wederom even van hun schooltijd op de Regenboogschool.

 

40 jaar Regenboogschool
Het is al weer meer dan 40 jaar geleden dat in Noordwijkerhout de wens naar openbaar onderwijs begon te leven. Een enthousiaste groep ouders deed een oproep in de Noordwijkerhouter. In 1972 werd bij de gemeente een aanvraag ingediend voor de stichting vaneen openbare kleuterschool en een openbare lagere school. Tijdens de voorbereiding werd duidelijk dat de voorkeur uitging naar Jenaplan onderwijs. Ineke Maurits start als hoofdleidster en Bert Voorn als hoofd van de lagere school, zoals dat toen genoemd werd. In februari 1974 werd de eerste steen gelegd voor een permanent schoolgebouw .

In 1985 vormen kleuterschool en lagere school één basisschool met Bert Voorn en Elly Vliet Vlieland als directie. Zowel de richting -het openbare karakter- als de vorm van onderwijs Jenaplan slaan aan bij de Noordwijkerhoutse bevolking. De school groeide zo voorspoedig dat er jaar na jaar een lokaal bijgebouwd moest worden. De school groeide uit zijn jasje en daarom werd besloten om een nieuw gebouw neer te zetten. De Regenboog verhuisde naar nieuw en modern pand aan de overkant van de straat in 2008.

Foto´s redactie BON. Meer foto´s kunt u binnenkort terugzien op de speciale lustrumblog (klik hier) of de website van de Regenboogschool.