Datum: 25-02-2020 - 00:29
25
jun
'14

Uitdagend kampeerweekend voor de Scouts van Bostreno-Bronsgeest.

Afgelopen weekend zijn de scouts, jongens en meiden tussen de 11 en 15 jaar oud naar Baarn geweest voor een uitdagend kampweerweekend.Tijdens het weekend werden ze flink op de proef gesteld. Zo begon het vrijdag al gelijk spannend, nadat de scouts hun tenten hadden...

opgezet op het scoutingterrein in Baarn begon gelijk het nachtspel. Na druk rennen door het bos, was het tijd om naar bed te gaan... al kwam er van slapen niet zoveel, veel leuker is het om stiekem te praten in de tent.

Op zaterdag stond een hike naar Hilversum op het programma, door middel van verschillende route technieken kwamen we aan bij het Licht en Geluid Museum op het Mediapark. Daar kon je van alles doen, zelf presentator spelen, meedoen met een tv quiz en nog vele andere leuke dingen waren er te doen verspreid in het interessante museum. Na een treinrit terug naar het terrein, stonden er allemaal ingrediënten op ons te wachten om je eigen hamburger te maken, erg lekker na al dat lopen. Nadat de scouts weer wat bij waren gekomen van de dag waren ze echter nog niet klaar.

In het bos stond een grote Expeditie Robinson hindernisbaan, gemaakt door de leiding.  Zo moesten de scouts lekke emmers vullen en een parcour afleggen om een vuur uit te maken. Klimmen en klauteren om punten te verdienen zodat hun lampje als eerste vooruit konden krijgen . En een toren bouwen binnen 2 minuten die niet om zou vallen terwijl ze zelf de tijd bij moesten houden. Erg uitdagend... de scouts waren dan ook bek af! Na een beker chocolademelk bij het vuur gingen ze dan ook snel slapen.

De dag erna werden de tenten afgebroken en na een rit terug naar Noordwijkerhout, werd iedereen opgehaald door zijn ouders. Het was een zeer geslaagd weekend, de komende weken gaan de scouts zich voorbereiden op hun zomerkampen. Dan laten ze zich een week lang uitdagen in Arnhem (Bostreno) en Bergen op Zoom.

Foto's PR