Datum: 14-08-2020 - 02:30
23
jun
'14

Stropers zetten De Zilk op de kaart met een eerste plaats in Zevenbergen.

Op zondag 22 juni hebben De Stropers uit De Zilk meegedaan het Dweilorkestenfestival te Zevenbergen (Brabant). Voor De Stropers was dit de eerste deelname aan dit festival, dat voor de dertiende maal georganiseerd werd door De Notenkrakers uit Zevenbergen. In de afgelopen...

jaren is het festival uitgegroeid tot een bekend evenement binnen de wereld van Dweilorkesten. Maar liefst 40 deelnemende kapellen hadden op deze mooie dag de weg weten te vinden naar het Brabantse Zevenbergen.

In totaal werd muzikaal gestreden om 3 prijzen. Groot was de vreugde dan ook bij 17 heren van De Stropers toen na de puntentelling bleek dat 2 van de 3 prijzen mee genomen zouden worden naar De Zilk. Zowel de presentatieprijs als de dagprijs (de hoofdprijs) werden door De Stropers in de wacht gesleept.

Op het derde onderdeel, de muzikaliteitsprijs werden De Stropers en passant ook nog tweede. Waar voorheen menig bezoeker zich nog afvroeg waar De Zilk uberhaupt was, was De Zilk na afloop van het festival inmiddels uitgegroeid tot een begrip. Na een prachtige vierde plaats op de officieuze Nederlandse Kampioenschappen in Groenlo, sluiten De Stropers het seizoen dus af met een uitstekend resultaat en beginnen daarmee aan een welverdiende vakantie.

De Stropers is nog op zoek een trompettist. Zou jij het leuk vinden om bij De Stropers te spelen, bezoek dan eens de website www.destropers.nl of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. In september starten de repetities weer.