Datum: 30-06-2022 - 23:45
21
jun
'14

Vrienden van de Witte Kerk en NOV organiseren 'Kids Culinair'.

Stichting Vrienden van de Witte Kerk zal tijdens Noordwijkerhout Culinair op 9 en 10 augustus op een bijzondere manier fondsen werven. De vrienden trekken hun kookschort aan en organiseren, in samenwerking met de NOV, deze zomer “Kids Culinair”. Voorzitter Jos van den Burg...

is enthousiast over de samenwerking met de NOV: “Als fondsenwervende Stichting proberen we natuurlijk ieder jaar een paar leuke evenementen te verzinnen waarmee we geld kunnen ophalen voor het onderhoud van de Witte Kerk. Noordwijkerhout Culinair is een topevenement midden in de zomer waar de mensen echt voor thuisblijven. Daar haken we natuurlijk graag bij aan!”

“Wat drijft er in jouw soep?”
Op het gras rond de Witte Kerk zal een aantal kraampjes verrijzen waar kinderen in de basisschoolleeftijd zelf hun maaltijd kunnen maken. Bestuurslid Sanne Boswinkel: “Jonge kinderen komen wat eten betreft niet altijd aan hun trekken tijdens Culinair, terwijl het voor ouders juist ideaal is als de kids ook lekker eten. We gaan het niet reuze ingewikkeld maken, maar wel leuk. Wat zou jij allemaal tussen je tosti stoppen als je de keuze had? Of heb je al eens geprobeerd 4 kleuren saus op je hotdog te spuiten? Of heb je al eens een appel gehapt uit een bak water en je eigen smoothie samengesteld? Dat is het soort eet-activiteiten dat we gaan neerzetten”.

Voor een bedrag van 6 euro krijgt een kind een polsbandje en dan mag het bij alle kraampjes op Kids Culinair langs om lekker te eten. “We zijn geen oppas-service, dus of een kind alle gerechtjes probeert of alleen drie hotdogs neemt, het maakt ons niet uit. Waar het om gaat is dat de kinderen op een leuke manier met eten bezig zijn”  aldus Boswinkel.

De Vrienden zijn overigens nog op zoek naar vrijwilligers die (een paar uurtjes) willen assisteren tijdens Kids Culinair, maar ook is er nog behoefte aan mensen die zaterdagmiddag 9 augustus willen helpen met de opbouw. Wilt u meer informatie hierover neemt u dan contact op met de Stichting: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.