Datum: 25-02-2020 - 00:19
19
jun
'14

Bevers Scouting Bostreno doen mee aan de Bever-Doe-Dag.

In het weekend van 14 juni vond in regio Hollands Midden de jaarlijkse Bever-Doe-Dag plaats. De bevers (5-7 jaar) van de Bostreno deden hier aan mee en hebben een erg leuke dag beleefd. Samen met 90 andere bevers en 30 stafleden gingen zij op zoek naar een schatkaart en oefenden...

ze om echt 'waterproof' te worden. Er waren 15 bevers uit Noordwijkerhout aanwezig.

De bevers verzamelden bij de woonboot van Sterre en Steven Stroom, waar Steven iets gevonden had. Hij stond ongeduldig aan de waterkant te kijken naar die glazen fles. In de fles zat een briefje en Steven legde aan de bevers uit dat het flessenpost was. Natuurlijk wilden de bevers direct weten wat er op briefje stond. Het bleek een deel van een schatkaart te zijn. Maar de bevers konden de schat alleen vinden wanneer ze echt waterproof waren.

De rest van de middag stond in het teken van spelletjes om waterproof te worden. Activiteiten waar onder andere: pannenkoeken bakken, waterestafette, snoephappen, schminken en sjoelen met ijsblokjes.

De Bever-Doe-Dag brengt bevers in contact met andere bevers uit hun regio. Zo leren ze samenwerken, ook met kinderen die ze nog niet kennen. Dit draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van de bevers, terwijl ze tegelijkertijd heel veel plezier maken. Het was dan ook een erg geslaagde dag in Oegstgeest.

Foto's PR