10
jun
'14

Reünie 40-jarig bestaan Regenboogschool inschrijving tot 23 juni.

Dit schooljaar viert de Regenboogschool het 40-jarig bestaan. Het jubileumfeest start op maandag 23 juni en eindigt 2 weken later met......dat blijft een verrassing. Natuurlijk hoort er bij een jubileum ook een reünie en deze staat gepland op vrijdag 27 juni van 19.00 tot 22.00 uur...

Vind je het leuk om je oud klasgenoten en je toenmalige juffen of meesters weer eens te ontmoeten, geef je dan voor 23 juni 2014 op via de volgende link: http://regenbooglustrum.blogspot.nl/. Er is een speciale lustrumblog met iedere dag iets uit het archief van de Regenboog en natuurlijk ook een inschrijfformulier voor de reünie. Maak € 5,- over op giro NL20 INGB 0006 4473 47 en we zien je graag op 27 juni.

40 jaar Regenboogschool
Het is al weer meer dan 40 jaar geleden dat in Noordwijkerhout de wens naar openbaar onderwijs begon te leven. Een enthousiaste groep ouders deed een oproep in de Noordwijkerhouter. In 1972 werd bij de gemeente een aanvraag ingediend voor de stichting vaneen openbare kleuterschool en een openbare lagere school. Tijdens de voorbereiding werd duidelijk dat de voorkeur uitging naar Jenaplan onderwijs. Ineke Maurits start als hoofdleidster en Bert Voorn als hoofd van de lagere school, zoals dat toen genoemd werd. In februari 1974 werd de eerste steen gelegd voor een permanent schoolgebouw .

In 1985 vormen kleuterschool en lagere school één basisschool met Bert Voorn en Elly Vliet Vlieland als directie. Zowel de richting -het openbare karakter- als de vorm van onderwijs Jenaplan slaan aan bij de Noordwijkerhoutse bevolking. De school groeide zo voorspoedig dat er jaar na jaar een lokaal bijgebouwd moest worden. De school groeide uit zijn jasje en daarom werd besloten om een nieuw gebouw neer te zetten. De Regenboog verhuisde naar de overkant van de straat in 2008.

Nu in 2014 zit de Regenboog in een nieuw en modern pand met een nieuwe directrice Charline Fijnaut en zijn ze klaar om die 40 jaar te gaan vieren.