Datum: 06-06-2023 - 02:16
10
jun
'14

Burgemeester Goedhart aan de stamtafel ter gelegenheid 5e Veiligheidsdag Noordwijk 14juni

Op zaterdag 14 juni 2014 opent burgemeester J.P. Lokker om 10.00 uur samen met Raymond van Mourik van Reddingsbrigade Nederland de vijfde editie van de Veiligheidsdag Noordwijk. Ter gelegenheid van het eerste lustrum van het evenement staat de 59e Stamtafel op donderdag...

12 juni 2014 in het teken van veiligheid. In aanwezigheid van maar liefst drie burgemeesters, te weten A.L. van der Stoel, G. Goedhart en J.P. Lokker, publiek en hulpverleners kijkt de Stamtafel terug op de geslaagde NSS-top. Aansluitend wordt gesproken over het thema ‘veiligheid’. Locatie: Hotel Royal, Voorstraat 76, Noordwijk. Aanvang: 20.00 uur.

Het evenement biedt ook dit jaar weer een afwisselend programma en deelnemersveld, variërend van de Noordwijkse Reddingsbrigade en de Reddingshonden Hulpdienst Holland, tot aan ESA-ESTEC en Space Expo Noordwijk, want ook ruimtevaart speelt een belangrijke rol op het gebied van veiligheid.

Onder het motto ‘Samenwerken aan veiligheid’ tonen de organisaties wat er kan gebeuren bij calamiteiten en hoe zij hierbij integraal hulpverlenen. De SAR en de KNRM geven om 11.00 uur een reddingsdemonstratie boven zee. De gezamenlijke oefening op de boulevard begint om 16.00 uur. Gedurende de hele dag kunnen bezoekers ook zelf allerlei reddingshandelingen oefenen, zoals reanimeren en brandjes blussen. Kinderen kunnen geschminkt worden of op de foto met Rinus Redder.

Nieuw dit jaar is de 'historische hoek' met reddingsmateriaal van de afgelopen 100 jaar, waaronder de Historische Verzameling van het Nederlandse Rode Kruis, de oude reddingboot 'Kurt Carlsen' en de 'Old Dodge' van Brandweer Hollands Midden. Het Shantyfestival en het NK Makreelroken zorgen voor een extra nostalgische sfeer. Het evenement wordt om 16.30 uur afgesloten met de lancering van de Kurt Carlsen.

In totaal verlenen 150 vrijwilligers van circa 35 hulp- en veiligheidsdiensten geheel belangeloos hun medewerking aan het evenement. De Veiligheidsdag Noordwijk wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Noordwijk. Locatie: Koningin Wilhelminaboulevard, ter hoogte van de vuurtoren. Toegang is gratis. Meer info: www.veiligheidsdagnoordwijk.nl.