Datum: 18-01-2022 - 17:52
09
jun
'14

Dagboek van de Noordwijkerhoutse Runners. (Update 4 - de laatste loodjes)

Zaterdag 7 juni is in Parijs de Roparun weer van start gegaan. De finish is op maandag 9 juni 2de Pinksterdag tussen 12.00 uur en 18.00 uur in Rotterdam. Voor ons dorp doen o.a. de "Noordwijkerhoutse Runners" er aan mee. De leden die deel uitmaken van het team van de Runners...

kunt u zien op hun website, klik hier. Roparun is de afkorting van ROtterdam-PArijs-RUN. Roparun is de langste non-stop estafetteloop ter wereld, het parcours is ongeveer 530 kilometer lang. Het doel van deze run is zoveel mogelijk geld bijeenbrengen voor terminale kankerpatiënten. Eén van de teamleden, Cees van der Valk, houdt ook dit jaar voor BON weer een dagboek bij en die kunt u op deze website tot aan de finish toe volgen.

Klik hier voor update 1.

Klik hier voor update 2.

Klik hier voor update 3.

In Zele (België) is het één en al feest.

Zondagmiddag om 12.45 uur heeft Cees nog even gebeld, het is er 26, 27 graden en erg warm. Team 2 komt over een half uurtje aan en dus daarna gaat team 1 weer. Schoenen van vannacht zijn bijna droog door het zonnetje, ze hebben soep en eieren op.  Eieren moesten mee van Cees had hij tijdens een vergadering gezegd en die heeft ie dus vanmorgen gekregen. De w.c. wordt goed gebruik en iedereen is er blij mee. Karolien is uit haar dip en is  weer “vrolijk” . Fietser Els  heeft een zere kont en Nico horen ze niet klagen.

Van beide teams zijn de masseurs ook regelmatig even aan het fietsen, even wat anders dan in het busje zitten. Om 15.45 uur belde hij ook nog even, hij was om 16.00 uur klaar en gingen de dames weer op pad. Het is heeeel erg warm maar op de open vlakte gaat het wel, alleen in de dorpjes is het wel rond de 30 graden. Je gaat het na 3 etappes toch wel lichamelijk merken, je wordt een beetje stijf. Maar dat mag de pret niet drukken, hij kan nu lekker uitrusten. Om 20.00 uur belde Cees nog even snel op want de meiden zaten er vanmiddag echt doorheen. Ze hebben nu net lekker nasi gegeten met een eitje voor Cees, dat eitje krijgt hij het hele weekend voorgeschoteld. En even allemaal op gefrist voor zover het mogelijk is.

Ze stonden nu op een mooie plek bij een stationsparkeerplaats net buiten de route. Ze gaan nu alles weer inpakken en dan gaan ze richting het plaatjes Zele. Team 2 doet nu een lang stuk en team 1 gaat vanavond een korter stukje lopen van Zele naar Antwerpen. Zele is één en al feest en gaan ze met zijn alle doorheen, daar worden ze straks als helden ontvangen. Verder liggen ze goed op schema, vanmiddag over de grens naar België. Ze hebben checkpoint 6 gehad en zitten nu op de 300 km. Als je naar de site van de Roparun gaat en dan bij het linkerkolom naar live tracking, en dan team 191 opzoek. Zie je waar ze zijn op het landkaartje en of ze op schema zitten. Er zijn 10 checkpoints de fietser zet daar zijn handtekening en de loper moet er wel in de buurt gesignaleerd zijn anders geld het niet en dus smokkelen gaat niet.

De laatste loodjes
Goedemorgen 07.15 uur ging de telefoon weer, Cees nog even zijn verhaaltje kwijt voor dat hij gaat beginnen aan zijn ene laatste etappe. Vannacht was Zele erg druk en gezellig samen met Jan er doorheen gelopen en op de fiets Nico, Els en Casper. Cees was nog wel even gestruikeld, maar gelukkig niets aan de hand. Daarna ging het heel erg flitsen je kon in het donker alles heel goed zien, bij Antwerpen moesten Jan en Cees toch even schuilen voor het noodweer. Er vielen hagelstenen zo groot als knikkers, ze waren zelf bang dat het door het dak van de gehuurde busjes kwam. Alles was helemaal wit geworden.

Team 2 zijn vanmorgen vroeg 2e pinksterdag door het leuke plaatsje Ostrecht gelopen, zij moeten nu nog 8 km voor ze klaar zijn en moeten dan nog 1 keer. De cateringwagen en team 1 zijn nu bij Bergen op Zoom, waar traditiegetrouw  pannenkoeken als ontbijtje wordt voorgeschoteld. Als team 2 klaar is gaan Elly en Ria ook voor hen pannenkoeken bakken. Ze moeten nu nog ongeveer 80 km, het laatste stuk is ongeveer 30 km en dan willen de koks Ria en Elly graag meefietsen naar de Finish. Men verwacht vanmiddag rond 16.00 uur te finishen in Rotterdam.

Foto's PR