Datum: 18-01-2022 - 18:12
07
jun
'14

Dagboek van de Noordwijkerhoutse Runners. (Update 2)

Zaterdag 7 juni is in Parijs de Roparun weer van start gegaan. De finish is op maandag 9 juni 2de Pinksterdag tussen 12.00 uur en 18.00 uur in Rotterdam. Voor ons dorp doen o.a. de "Noordwijkerhoutse Runners" er aan mee. De leden die deel uitmaken van het team van de Runners...

kunt u zien op hun website, klik hier. Roparun is de afkorting van ROtterdam-PArijs-RUN. Roparun is de langste non-stop estafetteloop ter wereld, het parcours is ongeveer 530 kilometer lang. Het doel van deze run is zoveel mogelijk geld bijeenbrengen voor terminale kankerpatiënten. Eén van de teamleden, Cees van der Valk, houdt ook dit jaar voor BON weer een dagboek bij en die kunt u op deze website tot aan de finish toe volgen.

Klik hier voor update 1.

De Runners zijn vertrokken.
Zaterdagmorgen om half zes kwamen de Runners één voor één de Brink op om te verzamelen en om hun weekendtas in hun personenbusje te leggen. De groep is wel verdeeld want je heb de cateringwagen met chauffeur Huub en de dames Elly en Ria van de verzorging voor het eten en drinken. Dan zijn er nog twee busjes met daarin een chauffeur, kaartlezer, masseur, 2 fietsers en 4 lopers. Een ieder met zijn eigen taak maar met zijn allen moeten ze het volbrengen want je hebt elkaar wel nodig. Voor gezelligheid en als je even een dipje heb, want alles gaat dag en nacht door.

Om 06.00 uur reden de busjes op weg naar Nazareth voor een bakje koffie, benen strekken en weer even bij elkaar. Het team heeft 2 nieuwe masseurs, Marjolein en Casper, en zij gaan 'een avontuur voor het leven' voor het eerst beleven. Zaterdagmiddag gaat voor de 23ste keer de Roparun van start vanuit Parijs en Hamburg. Er doen 330 teams mee en het Runners team nr. 191 doen voor de zevende keer mee.

De Runners lopen 11.5 km per uur en zijn ingedeeld om vanmiddag 17.35 uur van start te gaan in Parijs. Dit betekent dat ze zich voor 15.35 uur moeten melden bij de inschrijfbalie op het startterrein en om 17.05 moeten melden bij de start. Team 1 gaat als eerste starten met loper Jan van den Berg en vervolgens zijn maatje Cees. Als de kilometers van de heren erop zitten, dan is de buurt aan de dames Marja en Karolien. Ze willen voor de start nog gezellig even met elkaar eten maar dat gaat zeker lukken, de reis verloopt goed vandaag.

Foto's PR