Datum: 07-04-2020 - 06:26
31
me
'14

Rijvereniging de Boekhorstruiters viert 65-jarig jubileum.

Op 9 juni 1949 werd bij Wiel en Nel Buschman rijvereniging de Boekhorstruiters opgericht. De rijvereniging werd vernoemd naar het geboortehuis van de vader van Nel “De Boekhorst”.  Bij de oprichting waren 11 enthousiaste mensen aanwezig die de Boekhorstruiters een...

warm hart  toedroegen. Jan van der Haak werd de eerste instructeur. Het bestuur bestond destijds uit Wiel Buschman, Leny van Steyn en Truus Warmerdam. Al spoedig kwamen er meer leden bij. Dit is inmiddels dus bijna 65 jaar geleden, daarom vieren De Boekhorstruiters op zaterdag 7 juni a.s. dit heugelijke feit met een feestelijke jubileumdag, door en voor de leden. Op het terrein van de inmiddels uit circa 150 leden bestaande vereniging, aan de Zeestraat (“het oude Bavo veld”), worden op die dag dan ook vele activiteiten georganiseerd.

Het programma vangt aan om 10.00 uur met een klassieker: “ringsteken onder de man” waarbij de deelnemers hun vijftiger jaren kostuum uit de mottenballen zullen halen. Om 12.00 volgen een demonstratie “Pas de deux” en een dressuurclinic onder leiding van internationaal jurylid Nico Verwer en als klap op de vuurpijl het spectaculaire “ Touwtrekken met Powerhorse” (hoeveel mensen winnen het van 1 PK) ?

Om 14.00 is het dan tijd voor onze groeiende en bloeiende menafdeling, te beginnen met een “Menclinic Authentiek Gerij” met een drietal klassieke aanspanningen. Daarna gevolgd door een men-estafette waarin het bekende ringsteken gecombineerd wordt met een hindernissen- en vaardigheidsparcours. Er is dus voor elk wat wils.

Wij nodigen dan ook alle paardenliefhebbers uit om op zaterdag 7 juni a.s. dit jubileum met ons mee te vieren van 10.00 ´s morgens tot 16.00 ´s middags kunt u onder het genot van een hapje en een drankje genieten van het samenspel tussen mens en dier. Deze jubileumdag wordt ´s avonds afgesloten met een barbecue voor alle leden en sponsors. Aanmelden voor de activiteiten of barbecue, en voor andere vragen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.