Datum: 19-04-2021 - 10:47
29
me
'14

Heleen van den Berg benoemd tot erelid van Tennisvereniging De Boekhorst (50 jaar).

Op 29 mei Hemelvaartsdag is de 50ste verjaardag van de Tennisvereniging De Boekhorst gevierd en dat is een heel bijzonder moment in de geschiedenis van de club. De jubileumreceptie werd gehouden in het clubhuis aan de Ruys de Beerenbroucklaan. Voorzitter...

Rob van Nes keek in zijn jubileum toespraak terug op 50 jaar Tennisvereniging De Boekhorst in Noordwijkerhout. Na de toespraak had de voorzitter nog een verrassing in petto voor Heleen van den Berg, zij werd namelijk benoemd tot erelid van de tennisvereniging. Aan het langdurige applaus van het publiek te horen was het erelidmaatschap van harte verdiend.

Heleen van den Berg is een voormalig Nederlands kampioene, ze was de beste tennisster van Nederland in 1991, is minimaal 30 uur per week bij de club te vinden. Die uren is ze vooral trainster, maar daarnaast ook nog als speelster en toeschouwer. Ze komt al van kinds af aan bij de Boekhorst en is al 37 jaar lid. "Het is mijn tweede thuis", antwoordt ze op de vraag wat de club voor haar betekent.

"Een groot deel van mijn sociale leven is hier. Ook als ik geen les geef, kom ik langs. Om bij vriendinnen te kijken, zelf te spelen, of als mijn dochtertje even een balletje wil slaan. Dat is, denk ik, een antwoord op de vraag wat de kracht is van de Boekhorst: het is zowel prestatie als recreatie. Beiden zijn even belangrijk.".

Foto's redactie BON.