Datum: 26-09-2020 - 04:21
29
me
'14

Noordwijkerhouts lied op nummer 5 in de Haagse Honderd.

Vandaag op Hemelvaartsdag, staat Den Haag FM van 7.00 tot 19.00 uur in het teken van de Haagse Honderd. Jeroen Zwaan presenteert deze lijst met de honderd beste platen van Haagse bodem ooit. De afgelopen weken konden de luisteraars van Den Haag FM stemmen op...

hun favoriete liedjes. Zo’n 1600 mensen brachten hun stem uit. Net als vorig jaar werd er gestemd op zo’n 130 verschillende titels. De uiteindelijke lijst telt 49 platen die vorig jaar niet in de Haagse Honderd stonden. Artiesten die dit jaar het vaakst in de Haagse Honderd voorkomen zijn Anouk, De Règâhs en Di-rect (ieder zes keer). Golden Earring vestigt een nieuw record met maar liefst elf noteringen.

De Haagse band De Règâhs had de behoefte om een lied te schrijven over ons mooie dorp Noordwijkerhout maar dan op zijn Haags (reeds al een nieuwsitem in 2011) en staat daarmee op plaats 5 (vorig jaar plaats 55) in de Haagse Honderd. U ziet de Hagenaars zijn blijkbaar ook een beetje gek op ons dorp, een leuke promotie. Klik hier voor de gehele lijst van de Haagse Honderd.

Hieronder kunt het nummer beluisteren via You Tube.