27
me
'14

Snelheidscontroles bij oversteek skatebaan Herenweg voorlopig nog gehandhaafd.

Na vragen van de heer Geerlings van het CDA gaf burgemeester Goedhart in de commissievergadering van BAM antwoord, over de snelheidscontroles op de Herenweg nabij de oversteekplaats van de skatebaan. De heer Geerlings had via het plaatselijke nieuws (niet op BON)...

vernomen dat er een vaste snelheidscontrolecamera geplaatst zou zijn op dat gedeelte van de Herenweg. De burgemeester wist van geen vaste camera af maar wel dat hij de mobiele controles op snelheid heeft laten opvoeren, omdat er nog steeds te hard gereden wordt.

Voor de komst van een flitspaal was de burgemeester geen voorstander maar de mobiele controles blijven gehandhaafd totdat het aantal overtredingen daar echt naar beneden gaat, om zo de veiligheid van overstekende kinderen te kunnen waarborgen.

Wel heeft de gemeente twee 50km borden laten plaatsen als extra waarschuwing voor de automobilisten. Ook neemt men in overweging om de elektronische km-aanduiding (met de rode en groene smileys) die de gemeente in het bezit heeft, bij de oversteek op te hangen om zo de mensen bewust te maken van hun snelheid.

Tevens heeft men in onderzoek om eventueel aanpassingen te gaan doen aan de inrichting van de weg, hier wordt ook de mening van de naastgelegen brandweer bij betrokken, want de aanleg van verkeersdrempels bijvoorbeeld kan de tijden van de aanrijroutes van de brandweer weer beïnvloeden.